Gràcia es consolida com el barri de les lletres amb 35 llibreries

 
00:00
Dimecres, 6 Novembre, 2013

 

Aquest mapa recull les llibreries de la Vila de Gràcia. Es va editar aquest estiu i n’agrupa 30. Uns mesos després, però, ja ha quedat desfasat i n’hi ha 35.. Des de l’Associació de Llibreters de Gràcia es presenten com la llibreria més gran de la ciutat amb una oferta especialitzada.

PERE FERNÁNDEZ, llibreria Pequod
“Tots els llibreters estan travessant la Diagonal, perquè a Gràcia, que tampoc no és fàcil, però els preus dels lloguers són més raonables, i al final, un tendeix a anar on les coses poden funcionar. En aquest sentit, en certa manera, sí, 30 llibreries, que ja en són 35, sí que són competència, però també podem ser col·laboradors.”

Les noves incorporacions obren al barri amb aquesta idea. Després de tres anys, ha tornat a obrir la llibreria Ona, especialitzada en llibres en català. La Montserrat que ha viscut tota la vida entre llibres creu que el sector està tornant a les arrels.

MONTSERRAT ÚBEDA, llibreria Ona
“El meu món és el llibre i per molt que a mi em diguin que és un món en crisi, això ja es deia a l’any 70 i es deia a l’any 80, una mica és tornar a humanitzar el sector i tornar a trobar el client, el plaer de la lectura, el plaer de parlar, de poder recomanar...”

La Memòria està a punt d’obrir a la plaça de la Vila de Gràcia. Aquesta nova llibreria aposta per l’assaig històric, la narrativa o les biografies que abasten el segle XX. En Xavier creu que no s’ha de témer la competència, sinó buscar-ne la cooperació.

XAVIER CORTÉS, llibreria La Memòria
“Amb un barri com Gràcia, en què la cultura hi té un pes específic molt alt, perquè no només són llibreries, hi ha cinemes, hi ha teatre, hi ha cultura popular... això reforça el posicionament de la llibreria.”

Tot i aquest ressorgiment de les llibreries al barri, altres establiments històrics han d’abaixar la persiana. La llibreria Roquer Jardinets ha anunciat que tancarà el 13 de novembre després de 32 anys a Gràcia.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.