Gràcia es bolca amb l'ús de la bicicleta

 
00:00
Dijous, 5 Abril, 2018

 

Gràcia reforça la xarxa d’aparcaments per a bicicletes amb 25 emplaçaments nous, que signifiquen 286 punts d’ancoratge. Aquesta ampliació respon a la demanda d’estacionaments en punts com places, centres educatius i equipaments públics. Aquesta ampliació dels aparcaments continuarà amb una segona fase durant el 2018 amb la instal·lació de nous punts d’ancoratge en 50 emplaçaments del districte de Gràcia.
L’objectiu d’aquesta mesura és promoure una mobilitat més sostenible i saludable i per això, el districte de Gràcia també s’ha sumat a la campanya ’30 dies en bici’ amb una jornada d’activitats aquest dissabte i la publicació d’un mapa ciclable del territori. ’30 dies en bici’ és una iniciativa que vol promoure l’ús diari quotidià de la bicicleta com a mitjà de transport per la ciutat. La idea és que durant els 30 dies d’abril els usuaris comparteixin a través de les xarxes socials l’experiència d’anar amb bici. A Gràcia, s’ha organitzat pel pròxim dissabte una jornada dedicada al món de la bicicleta al carrer de Gran de Gràcia. A més, s’ha publicat un mapa ciclable de Gràcia, que pels seus carrers pacificats, compta amb una completa xarxa ciclable de carrers Zona 30, plataformes úniques, zones de vianants, carrils bici,... El mapa també recull recursos relacionats amb el món de la bicicleta com aparcaments o comerços, així com, també les normatives municipals sobre l’ús de la bicicleta als carrers de la ciutat. És el primer mapa de districte d’aquestes característiques a la ciutat.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “Si tu veus el mapa de carrils bici de la ciutat de Barcelona sembla que la Vila de Gràcia sigui un forat negre, no hi passen carrils bici per la Vila de Gràcia, no estan projectats carrils bici a la Vila de Gràcia, però la visió que fem nosaltres és al revés, tota la Vila de Gràcia, excepte 2 o 3 carrers que són vies prioritàries de mobilitat de ciutat són molt amigables amb la bicicleta.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.