Gatuari compleix 3 anys amb 107 gats adoptats

 
00:00
Dimarts, 9 Juliol, 2019

Aquest és el Cafè, l’últim inquilí a arribar a Gatuari. Té 5 anys i només fa un dia que hi és. És un dels 122 gats que han passat per aquest espai des que va obrir fa 3 anys L’objectiu és trobar-los una llar i vetllar pel benestar dels animals. Per això, des de fa poc, han començat a exigir que les cases estiguin preparades per als felins en les adopcions.

Enric Sintes, Gatuari
“Igual que quan ve un nadó la casa l’hem de preparar i la casa ha de ser segura, amb gats és el mateix. Encara hi ha molta gent que té la percepció que el gat és un animal que no salta, que no passa res, puc obrir finestres i balcons. Tot just ara comencem.”

Amb tancaments a finestres i balcons es pot evitar, sobretot a l’estiu, que els animals saltin i desapareguin, que es facin mal o que les femelles tornin embarassades. De fet, les protectores alerten que són situacions que deriven, en molts casos, en l’abandonament dels animals. Per tractar temes com aquests, els cat cafès s’estan organitzant per crear una associació que reguli aquest tipus de locals.

Enric Sintes, Gatuari
“Estem veient alguns problemes de locals que estan obrint que no tenen, com a mínim, des del nostre punt de vista, que creiem que és important que la gent tingui en compte que estem parlant de gats i éssers vius i ens fa una mica de respecte que la gent es pugi una mica a la moda i obri locals sense gaire criteri.”

A Barcelona són tres espais amb la mateixa filosofia de Gatuari on, en 3 anys, s’han adoptat 107 gats provinents de protectores. Ara, hi ha 12 felins que esperen també una llar.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.