Friki Shakespeare’s show en la nova temporada de l’Almeria Teatre

 
00:00
Diumenge, 15 Setembre, 2013

 

Humor, dones disfressades d’home, balls, cançons... tota una barreja que a un ritme trepidant esdevé un sorprenent show, el de la Gemma Martínez, la Georgina Cardona, i la Tàtels Pérez.
La idea va néixer a Corbera de Llobregat, on treballen juntes com a professores en un projecte pedagògic.

Gemma Martínez, actriu:“Trobàvem un buit dins la cartellera per a públic juvenil. Aleshores ens vam trobar en un moment en què cap de les tres tenia feina d’actriu, vam dir fem alguna cosa”.

La Gemma, la Georgina i la Tàtels s’interpreten a si mateixes, a la vegada que juguen el rol d’una infinitat de personatges de l’obra completa de Shakespeare. Un fet diferencial de la versió original de què parteix “Friki Shakespeare’s show”, representada per tres actors homes com era habitual a l’època i que té com a títol “Les obres completes de William Shakespeare abreujades”.

Tàtels Pérez, actriu:“La idea va ser agafar totes les obres de Shakespeare i poder-les ajuntar i comprimir en una hora. L'obra original ja fa això, ja proposa molts dels jocs que nosaltres fem però molts altres es van haver d'anar buscant”.
Georgina Cardona, actriu:“Vam partir cada una d'unes característiques molt concretes que es van repetint i que anem interaccionant com a actrius, o xocant en alguns casos, al llarg de l'obra”.

Romeu i Julieta, Otel·lo o Macbeth són alguns dels textos que porten a escena d’una manera inimaginable pels assitents que a més entren a formar part de l’espectacle. El públic és un personatge clau amb el qual interpel·len les protagonistes.

Tàtels Pérez, actriu:“Són el quart personatge de l'espectacle. Llavors, el fet d'estar-ho fent davant de públic cada dia està sumant a l'espectacle dia a dia”.
Gemma Martínez, actriu:“A més és molt viu, tota aquesta part de joc entre les tres amb el públic fa que cada dia l'espectacle tingui cosetes que canvien”.

“Friki shakespeare’s show” estarà a l’Almeria Teatre fins al 29 de setembre. L’obra ha obert la temporada de l’Almeria que aquest any presenta una programació molt diversa de teatre proper, entretingut i compromès com ha fet en els darrers quatre anys.

Víctor Álvaro, director de l’Almeria Teatre:“Serà una temporada trepidant. Les companyies estaran tres setmanes i passarem a una altra. Creiem que la crisi limita la quantitat de gent que pot anar a veure teatre i per tant ens estimem més que quedi compacte i que quedi el teatre ple cada dia”.

Krapp, de Sammuel Beckett és l’altre obra que hi ha a l’Almeria Teatre fins al 20 d’octubre, dirigida i interpretada per Víctor Álvaro, i que ja se’n va poder veure una versió per l’aniversari de la companyia Gataro. Algunes de les altres propostes que aniran passant per l’Almeria són “Llibert”, de Gemma Brió o la coneguda obra “1984”, de George Orwell i que portarà a escena Gataro.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.