Foguerons de Sa Pobla a Gràcia

 
00:00
Dissabte, 28 Gener, 2012

Al ritme de xeremiers i simbombes, la nit de dissabte es van encendre els foguerons de la festa de Sa Pobla a Gràcia. Típica mallorquina, la festa ha arrelat molt al barri, on mai hi havia hagut la tradició de celebrar Sant Antoni. I és que s’ha convertit en una de les festes més estimades i celebrades pels graciencs i gracienques.

Arnau Solaní, membre de la Federació-Unió dels Foguerons de de Sa Pobla a Gràcia: "És una festa que ens la sentim molt nostra, gairebé a vegades diem que Sa Pobla ens l’ha pres, però ens l’estimem molt. I ens l’estimem molt sobretot pel carisma de la gent de Sa Pobla que ve aquí i ens ajuda, ens ensenya tot allò que fan allí i que nosaltres no podem veure. Hi ha molta estimació a aquesta festa a nivell de vincles personals".

La celebració va començar a la tarda amb la recepció d’autoritats a la plaça de la vila i la signatura de la creació de la nova Federació-Unió dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, coincidint amb el 20è aniversari de la festa. La federació està formada per diferents entitats gracienques i té com a objectiu donar una estructura a la organització i assegurar la continuïtat de la festa de Sa Pobla.

La Sonada de Xeremiers de Mallorca, i de la banda de flabiols i sacs de gemecs de la Sacairada, seguida dels lluïments de les colles de cultura popular de Gràcia, van donar pas a la cercavila que unia participants i tradicions de Sa Pobla i de la Vila. Arribats a la Plaça de la Virreina, amb l’encesa dels foguerons per part de les autoritats, va començar la revetlla. Com a Sa Pobla, el foc i la música van ser els principals protagonistes de les places i els carrers de la Vila.

Miquel Togueres, xeremier: “Nosaltres fa 20 anys que venim, des de que es fa aquesta festa, ja ens vam dedicar a anar de festa a Mallorca, després es va exportar i vam venir aquí. És un punt de trobada dels estudiants, de mallorquins que estudien. Aprofiten aquests dies per veure’s i fer un petit Sant Antoni a Gràcia”.

L’any que ve s’espera que més entitats entrin a formar part de la nova federació que organitza la festa de Sa Pobla. Una festa que any rere any permet aquest retrobament tan especial pels mallorquins de Sa Pobla a Gràcia.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.