Fins a set assentaments a Vallcarca on viuen famílies des de fa anys

 
00:00
Dilluns, 12 Març, 2018

 
El Juan va arribar a Barcelona fa nou anys i en fa quatre que viu a Vallcarca amb la seva família. No sempre ha estat al mateix solar, però sí al barri. Treballa la ferralla i necessita un espai gran per separar-la.

Juan: “Yo no puedo dormir en la calle que es un peligro, ahora no te fías de nadie, ahí es mejor. Somos una família, vivimos juntos, vamos cada día a buscar la chatarra y necesitamos espacio para guardar la chatarra una semana, dos, después vamos con una furgoneta de un amigo a venderla.”

A Vallcarca hi ha uns set assentaments de famílies que treballen la ferralla i viuen en barraques. És un barri que els permet trobar nous solars i ocupar-los, ja que hi ha molts espais buits en espera que es tiri endavant el projecte de reforma urbanística de la zona. Des de l’associació veïnal de Vallcarca Som Barri expliquen que, tot i que Serveis Socials els fan un seguiment, ni l’administració ni els veïns tenen prou eines per trobar solucions.

José González, associació veïnal de Vallcarca Som Barri: “Ens solidaritzem amb ells, amb un procés d’empatia, d’entendre les seves dificultats, també d’entendre les dificultats dels veïns que s’han queixat i tots plegats com a veïnat, poder trobar solucions a aquest problema que és la pobresa i que ens afecta directament, perquè convivim amb ell paret amb paret i estem vivint el ‘chavolisme’ que havíem vist a les pel•lícules del Vaquilla als anys 80.”

L’entitat veïnal diu que treballa perquè hi hagi una bona convivència al barri.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.