Famílies de l’Escola Baldiri Reixac reclamen accedir en cotxe als entorns del Parc Güell

 
00:00
Dimecres, 4 Desembre, 2019

A partir de les 11 del matí ja no es pot accedir amb vehicle fins al carrer d’Olot. L’àrea compresa entre aquest carrer, el de Larrard, Marianao i la rambla de Mercedes s’ha pacificat per evitar aglomeracions, sobretot de taxis, als accessos del Parc Güell. La mesura, celebrada pels veïns i les escoles de l’entorn, però, aixeca alguna crítica. Les famílies de l’Escola Baldiri Reixac, situada a l’interior del parc, ja no poden arribar en cotxe per recollir els nens. Tot i que asseguren que només un 6 % de les famílies usen el vehicle privat, creuen que haurien de tenir-hi accés.

Javier Baile, comissió mobilitat AFA Escola Baldiri Reixac
“Trobar una solució, perquè els pares del Baldiri Reixac i els altres col·legis com el Reina Elisenda que també tenen aquest problema puguin accedir, en principi nosaltres el que demanem és amb tot l’horari que està restringit, o sigui tractar com a veïns realment els pares del col·legi.”

D’11 del matí a 8 del vespre només poden accedir a la zona pacificada veïns, busos del barri i serveis. De moment, agents cívics i senyals informen de la limitació, que es consolidarà a principis d’any amb la instal·lació de pilones. Abans de col·locar-les, però, les famílies esperen que se’ls doni una solució.

Javier Baile, comissió mobilitat AFA Escola Baldiri Reixac
“En aquest horari tenim l’hora de dinar, l’hora de sortida dels nanos i extraescolars també, hem de mirar de tenir alguna manera la possibilitat que els pares amb un carnet, igual que tenen els veïns, puguin accedir a la zona restringida.”

De moment, des del districte de Gràcia s’ha convidat les famílies a participar en la taula del Parc Güell. La intenció del consistori és ampliar la zona pacificada a tot l’entorn del barri de la Salut.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.