Este no es un lugar adecuado para morir, primera obra del cicle d’Obskené a la Sala Beckett

 
00:00
Divendres, 20 Setembre, 2013

 

Un jove troba el seu gos mort enmig de la carretera. Aquest és l’inici de l’obra “Este no es un lugar adecuado para morir” que s’està interpretant a la sala Beckett sota la direcció de Judith Pujol.
Des d’aquest moment, els records invadeixen la ment del jove protagonista interpretat per Sergi Torrecilla i que aniran traçant la història: els familiars i veïns del poble que formen i han format part de la seva vida apareixeran sobre l’escenari, que no és ni més ni menys que la carretera on ha trobat el gos.

Sergi Torrecilla, protagonista:“Van apareixent tots els objectes i totes les coses que tenen a veure amb la família i amb el poble i tot està vinculat amb unes ràdios que veieu aquí penjades i que es veuen per aquí i que fan com de la banda sonora d'aquest imaginari del noi. Anem descobrint els diferents personatges i les relacions entre ells i la relació amb el poble i com afecta la mirada de la gent a la pròpia família i al propi individu”.

La companyia Obskené és l’encarregada de portar a escena aquest text d’Albert Boronat, amb qui ja havia treballat abans. Inspirat en la fotografia del nord-americà Gregory Crewdson, l’autor ha creat una obra diferent de les que està acostumat.

Albert Boronat, autor:“El Gregory Crewdson és un fotògraf que seria molt semblant al que en pintura seria l'Edward Hopper. Personatges solitaris, sempre sembla que una cosa està a punt de passar o ja ha passat. La tragèdia és imminent però mai no és la imatge de la tragèdia el que veiem. i una mica el que jo vaig treballar és en aquesta idea. També un cert tipus de paisatges molt foscos, paisatges americans”.

Tot gira entorn de les relacions humanes del dia a dia, i sobretot posa especial interès en com afecten les opinions dels altres sobre la pròpia persona. Així, podem veure escenes quotidianes amb què tothom se sentirà identificat: anar a comprar a una botiga on el comerciant té més interès per xafardejar que per vendre o un sopar amb la família.
De mica en mica, a partir d’aquests petits retrats dels moments quotidians del dia a dia en què s’ha de conviure amb els judicis dels altres, es va desgranant la història, cosa que manté l’interès de l’espectador fins al final. El gos mort, el pare que es va morir, el germà que ja no és a casa i que no se sap perquè però tot el poble en parla... són algunes de les incògnites que no es desvetllaran fins al final.

“Este no es un lugar adecuado para morir”, es podrà veure a la sala Beckett fins al 29 de setembre. L’obra ha obert la programació de la sala i és la primera del cicle “Accent Obskené”. Durant els mesos de setembre i octubre la Beckett acull fins a set propostes escèniques de la Companyia Obsekené, una companyia que com el significat del seu nom indica “fora d’escena”, es caracteritza per experimentar, anar més enllà de l’escenari i apostar per un teatre contemporani diferent.

Informa: Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.