Els veïns treuen el guarnit al carrer

 
00:00
Dissabte, 11 Agost, 2012

Aquests dies en què la calor s’intensifica i tothom està de vacances els veïns i veïnes treballen en els últims preparatius dels guarnits dels carrers, a quatre dies que comenci la Festa Major.
Els transeünts ja poden veure com es van perfilant els diferents decorats tot passejant per la Vila, i és que des del dia 4 d’agost l’Ajuntament dóna permís per treballar amb el guarnit al carrer.

Sergi Font, carrer de Verdi del Mig: “el dia 4 que ens van deixar tallar el carrer ja vam començar perquè és un guarnit bastant complicat tècnicament i llavors requerai que comencéssim d’hora i ja que ens donen aquesta facilitat de començar vuit o nou dies abans doncs ho hem aprofitat”.

Marta Soteras, carrer de Fraternitat de Baix: “hem volgut començar amb temps perquè són peces relativament grosses que les hem d’acabar aquí i no les podem tornar a emmagatzemar. Un cop comences no passen per enlloc”.

Verdi del Mig, que l’any passat va quedar 6è en el concurs de carrers, després de guanyar-lo durant uns quants anys consecutius, ha optat per un guarnit diferent, sobretot basat en els detalls. El material que han utilitzat va des de fusta a ferro, tela o plàstic.

Sergi Font, carrer de Verdi del Mig: “ la idea d’enguany és fer un far west. El carrer està dividit en tres parts, és el fort el saloon i la banda dels índis amb el gran canyó i hi ha tot tipus de detalls. Aquest any hem fugit una mica del que són peces molt grans i ens hem posat més en detalls. La gent que vingui ja ho veurà com queda.”

Per aquesta Festa Major Verdi recupera a Albert Malla. El popular disc-jòquei de les festes torna al carrer a on va començar després d’haver estat els darrers anys punxant al carrer de Providència, que aquest any no participa al concurs de guarnits. Verdi presenta més novetats. Aquest any, en col•laboració amb l’Ajuntament d’Olot han preparat activitats en relació a la Garrotxa, com un tast de cuina volcànica.

A Fraternitat de Baix la música s’apoderarà d’un carrer on l’any passat la màgia de Peter Pan va fer que guanyés el primer premi. Però això no ha relaxat als veïns i veïnes que ja van començar a treballar pels vols de Nadal. Aquest any han fet servir molts plàstics reciclats i d’ús quotidià, pensant en un decorat resistent a la pluja. Això sí, a Fraternitat de Baix la música només hi serà present a través del guarnit, ja que el carrer opta per un altre tipus d’activitats.

Marta Soteras, carrer de Fraternitat de Baix: “nosaltres tenim una mica una filosofia que estem fent una festa major per tothom però sobretot per nosaltres i per als veïns del carrer. Realment quan posem segons quines activitats com és la música, com són concerts els primers que marxen del carrer quan comença la música són els veïns. Per tant, nosaltres volem fer una festa pels veïns i que s’hi ajunti qui vulgui. Llavors les nostres activitats són més de teatre, de cinema, de classes de ball, d’espectacles també amb música però no directament un concert. Tenim tallers per nens, fem un taller de com es fa el carrer.”

A Camprodon, l’any passat van quedar els últims en el concurs de guarnits, però això no ha enfonsat els ànims, sinó tot el contrari.

Antoni Moya, carrer de Camprodon: “l’any passat va ser el primer any que vam fer festa major, vam fer una recupilació de fotografies antigues de tots els guarnits que s’han fet en aquest carrer des de l’any 35. Passa que vam quedar els últims perquè el jurat ho va representar així i perquè no vam reciclar nosaltres. Aquest any hem reciclat veurem a veure com quedem. Si quedem últims, aplaudirem, tirarem traca quan vinguem i farem el mateix que vam fer l’any passat”.

El carrer de Camprodon es convertirà en un jardí gelateria fet amb materials reciclats sobretot a partir del plàstic d’ampolles i garrafes. Els qui s’hi acostin podran veure des dels mítics frigopeus a barres de gelat i fins i tot la típica parada amb dependenta inclosa. També han programat un ampli ventall d’activitats on esperen que tots els veïns, i en especial els nouvinguts que no coneixen la festa, hi participin.

Gelats, un gran ball o un far west, només tres exemples de les moltes idees que ens presentaran els divuit carrers que aquest any participen de la Festa. Una festa que es modernitza i ofereix la programació a temps real a través dels codis QR per a telefonia movil que podreu trobar a tots els carrers.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.