Els veïns imaginen el futur Parc d’Anna Piferrer com un punt de trobada

 
00:00
Dimecres, 6 Febrer, 2019

 

Més de 300 veïns han participat en el disseny del futur parc d’Anna Piferrer. No ha estat fer la carta als Reis d’Orient amb peticions individuals, sinó que s’han fet 8 accions participatives on veïns de totes les edats han pogut analitzar les necessitats del barri i proposar quin parc volen.

Anna de Torróntegui, coordinadora del projecte: “Hem intentat arribar al major nombre de persones i de discursos possibles de l’entorn d’Anna Piferrer i totes les accions han acabat derivant en un brief arquitectònic i paisatgístic que el què fa és definir les idees estructurals que haurà de seguir qualsevol disseny que es faci en el futur parc.”

De les diferents jornades de treball han sortit 5 línies de disseny que dibuixaran el parc. El nou espai ha de tenir una identitat pròpia amb algun element característic, també ha de connectar diferents punts del barri amb una orografia complicada. A més, ha de fomentar usos per a totes les edats, ha d’integrar paisatge i arquitectura i ha de ser sostenible tant ambientalment com socialment. Tot això, ha de fomentar que sigui un punt de trobada en un barri mancat d’espais compartits. Pel districte de Gràcia era important reactivar aquest solar municipal que feia més 20 anys que estava en desús.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “Ara, tècnicament, que han participat els tècnics en tot aquest procés amb el qual l’escolta no és una transmissió de documents, sinó que han estat presents en els tallers i en les diferents reunions, ara tenen el repte d’asseure’s i dibuixar aquesta concreció, aquest diàleg entre veïns i tècnics municipals.”

En un futur aquesta zona serà un pol d’educació amb diferents escoles, l’Institut Vallcarca i amb una zona verda de més de 2.000 metres quadrats.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.