Els veïns guanyen el cas Quirón

 
00:00
Dimecres, 18 Gener, 2012

Aquest espai és el que va deixar l'antiga clínica Quirón quan es va traslladar a la nova ubicació a la plaça d'Alfonso Comín. L'any 2003, l'Ajuntament va aprovar la requalificació d'aquests terrenys per construir-hi habitatges a través d'una permuta de finques. Els veïns es van oposar al canvi d'usos i, després de vuit anys, el Tribunal Suprem els ha donat la raó.

IRENE GÜELL, AV Gràcia Nord–Vallcarca:
"Han estat molts anys de lluita, hem passat per històries tan rocambolesques, que es va perdre la sentència anat cap a Madrid, tot l'expedient, han estat 1.000 aventures, hem arribat i espera't, jo no crec que estigui acabat, haurem de seguir vigilant."

El Tribunal Suprem ha anul•lat la requalificació urbanística que permetia construir 12.000 metres quadrats d'habitatges als terrenys de l'antiga clínica Quirón. La sentència desestima el recurs que l'Administració i el grup hospitalari Quirón van presentar contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que n’anul•lava el canvi d'usos. La demanada sorgia de quatre associacions de veïns de Gràcia que s'oposaven al fet que es convertissin en edificables uns terrenys destinats a equipaments.

EDUARD MORENO, advocat:
"Entre un equipament i un solar en el qual es poden fer habitatges hi ha una diferència econòmica astronòmica i aquesta és una de les causes del perquè l'Ajuntament fent aquesta permuta ha perdut bous i esquelles."

L'operació urbanística va consistir en un conveni entre l'Ajuntament i l’Hospital Quirón que preveia una permuta de terrenys i la modificació posterior del pla general metropolità per construir el nou edifici al barri dels Penitents.

CARLOS PÉREZ LAMAS, arquitecte i professor de la UPC:
"La trampa, per dir-ho d'alguna manera, era que aquesta valoració es feia abans de requalificar tots els terrenys que entraven en la permuta."

Tot i la sentència favorable, els veïns estan a l'espera de la decisió de l'Oficina Antifrau, on també han presentat tota la documentació del cas.

MARTA CAÑADAS, AV Vila de Gràcia:
"És un contenciós i per tant, aquí no parlava de culpables i, evidentment, jo i nosaltres, entenem que evidentment aquí hi ha uns responsables."

La Quirón va vendre els terrenys de l'antiga clínica al grup immobiliari Habitat, i quan va fer fallida, els va adquirir el Banc Santander. Actualment, l'espai està abandonat, i els veïns es queixen de la brutícia i les rates que s'hi acumulen. Des del districte de Gràcia s'ha instat la propietat a tenir cura del manteniment de la zona.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.