Els veïns del carrer del Santuari, 4, amb els contenidors a la porta

 
00:00
Dimecres, 4 Desembre, 2019

Imatges com aquestes es repeteixen cada vespre al carrer dels Santuaris, número 4. El Lluís és el president de la comunitat de veïns i, des del febrer, cada dia, quan surt de casa, topa amb els contenidors d’escombraries. Estan ubicats just davant de la finca, en una vorera d’un metre i mig d’amplada, a on van arribar després de retirar-los del passeig de la Mare de Déu del Coll.

Lluís Flotats, president comunitat veïns Santuaris, 4
“Era estret, però el que és estret és això. Aquest estiu ha estat un estiu dur de calor, obria la porta com mai l’havia obert tan ràpid per les males olors.”

Alex Ripoll, veí comunitat veïns Santuaris, 4
“Un cúmul de brutícia, de males olors, d’insalubritat, d’incivisme, a més estan tapant el que és el clavegueram. També, volem denunciar que el camió de la brossa passa cada matinada a dos quarts de dues, com té molt poc espai quan puja el contenidor passa just arran del balcó del primer.”

Els veïns diuen que els contenidors estan mal ubicats. Argumenten que el mateix Ajuntament recomana no col·locar-los en voreres de menys de 4 metres, ni davant de l’accés a una finca. Tot i això, els serveis tècnics del districte de Gràcia afirmen que la ubicació és correcte i que els criteris municipals són només per als nous projectes d’urbanització. Asseguren que no hi ha cap altra ubicació possible a la zona i que, per això, s’han posat en aquesta zona de càrrega i descàrrega, un fet que també aixeca queixes entre els comerciants.

Mari carme Díaz, Associació Comerciants Coll Amunt
“Només tenim aquest lloc de càrrega i descàrrega, ja que n’hi ha poc, ens treuen com a mínim dos llocs més que podrien cabre i clar, el que passa és que han d’aparcar en doble fila o a sobre la vorera.”

Comerciants i veïns han presentat queixes al districte de Gràcia. Asseguren que si no es busca un emplaçament alternatiu als contenidors, portaran la problemàtica al Síndic de Greuges.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.