Els veïns de Protegim l’Interior d’Illa reivindiquen la història de Vallmitjana

 
00:00
Dilluns, 15 Juliol, 2019

Josep Maria Artigal, plataforma Protegim l'Interior d’Illa
“Creiem que aquest arbre ja el tenim salvat, però en aquest treball partint d’un problema, anem gratant i trobem molts tresors. Hem salvat l’arbre, ara volem salvar el taller de Vallmitjana.”

La mobilització veïnal per salvar l’interior d’illa del carrer d’Astúries va posar al descobert la història del taller d’orfebreria Vallmitjana. Aquest edifici, afectat per l’obertura del carrer de l’Àngel, pot anar a terra. Els veïns, però, estan decidits a reivindicar la memòria històrica d’un espai per on van passar artistes com Gargallo, Picasso o Nonell.

Joana Gay, plataforma Protegim l'Interior d’Illa
“El que es tracta és de no perdre com a altres ciutats d’Europa aquesta història col•lectiva pugui conservar-se aquest edifici tan important.”

Qui també s’ha involucrat en el projecte és l’actriu gracienca Pepa Arenós. Quan va descobrir que a prop de casa s’amagava una història com aquesta va proposar fer un recorregut teatralitzat. Del taller de Juli Vallmitjana, orfebre i artista polifacètic, a la rambla de Prat, on va viure i on ha quedat la petjada d’un dels seus amics. Gargallo va fer dues escultures de Sant Jordi i les carotes dels Cinemes Bosque.

Pepa Arenós, actriu
“Parlar del Juli Vallmitjana, de la gent que venia aquí i saps allò que et vas animant, perquè penses i no ho sabem els veïns, defensar això que és nostre.”

Aquesta jornada teatral es farà el dia 8 de setembre. Ara, estan buscant textos de Juli Vallmitjana i involucrant actors per fer un espectacle històric que recordi el passat artístic de la Vila de Gràcia.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.