Els veïns creuen insuficients les accions per pacificar Ros de Olano

 
00:00
Divendres, 13 Novembre, 2020

El carrer de Ros de Olano s’ha convertit en un itinerari segur. Aquest senyal indica que és una via de prioritat per a vianants, que s’ha d’anar a 10 km/h i que està prohibit circular excepte serveis, bicicletes i accessos als aparcaments. Tot i aquesta mesura, els veïns creuen que no és suficient, perquè continuen comptant molts vehicles.

Xavi Marín, plataforma Fumuts a Ros de Olano: “Entre les vuit del matí i les quatre de la tarda vam comptar que passaven 1.700 cotxes, 240 camions i motos no som capaços de discernir-ho amb el sensor, però també suposem que bastants i clar, són uns nivells que no es poden justificar amb el trànsit dels pocs veïns que poden tenir garatge al carrer, més el bus i els serveis.”

Fa més d’un any que la plataforma veïnal Fumuts a Ros de Olano va instal·lar sensors per mesurar els vehicles i el soroll. Amb aquests aparells van comprovar que els nivells superaven els recomanats i, per això, van reclamar la pacificació de la via. Ara, estan satisfets que l’Ajuntament els hagi escoltat, però asseguren que només un senyal no resol el problema.

Xavi Marín, plataforma Fumuts a Ros de Olano: “Veiem que és totalment insuficient. Tot i que passen no a un nivell de cotxes com podríem assimilar al carrer d’Aragó o a la travessera de Dalt, el volum que hi ha fa que els nivells de contaminació d’aire i de soroll siguin més elevats del que toca per a llindars municipals o de l’OMS o d’altres organismes.”

informen: Aitana Molina / Neus Valls

Per això, reclamen alguna mesura més contundent, un senyal més visible i instal·lar càmeres o pilones que facin real la prohibició de circular pel carrer.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.