Els mercats de Lesseps i l'Estrella tindran gestors d'afluències

 
00:00
Dijous, 17 Octubre, 2019

Amb aquest dispositiu es compten les persones que entren cada dia al mercat. És un sistema que s’utilitza en la majoria de centres comercials a través de sensors volumètrics o tèrmics. Una dada que ja s’obté a 11 mercats de la ciutat. En el cas del Mercat de Sant Antoni i el de la Llibertat, a més, també incorporen un gestor d’afluències.

Òscar Martín, cap innovació i comunicació Mercats Barcelona
“El que detecten són els telèfons mòbils que tenen el wifi obert, no utilitzem cap dada personal, però sí que podem saber, a través dels números de telèfon, no només les persones que entren, sinó aquelles que entren més d’una vegada. Podem saber en un mes quantes d’aquelles persones han visitat el mercat un cop a la setmana o 2 cops a la setmana i dades com el temps que estan dins del mercat.”

Fa més d’un any que el Mercat de la Llibertat té aquest sistema. Es va instal·lar com una prova pilot i ara, es vol estendre a la resta d’equipaments. De moment, hi ha quatre mercats nous previstos on s’instal·larà el sistema comptapersones i el gestor d’afluències. Són els mercats de Galvany, el de Sagrada Família i els mercats graciencs de Lesseps i de l’Estrella.

Òscar Martín, cap innovació i comunicació Mercats Barcelona
“Ens dona una informació valuosa, tant pels comerciants que puguin ells utilitzar, com per exemple, veure si els dies que ells han organitzat una festa o fan una promoció, el número de visites puja o no, per saber com funcionen els matins i les tardes.”

Una de les dades que s’ha extret d’aquests sistemes és que el 68 % dels usuaris que van a un mercat que també té supermercat acaben comprant a tots dos llocs. Dades com aquesta es podran extreure cada vegada de més mercats de la ciutat.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.