Els infants de Gràcia es converteixen en ‘Expertes del joc’

 
00:00
Dilluns, 1 Juliol, 2019

 
La Clàudia i la Leire juguen moltes tardes a la plaça del Sol. Des que hi ha el quiosc de jocs o les intervencions artístiques com el "body painting", són habituals de l’espai, però hi ha coses que creuen que es podrien millorar.

Clàudia Cortils i Leire Gándara, usuàries plaça del Sol : “Que els nens i nenes de totes les edats que cuidin una miqueta més els jocs, perquè la majoria de jocs estan trencats.”
“Fumar, per exemple, això no m’agrada molt.”

Amb les seves opinions s’estan convertint en expertes en el joc. Aquest és el programa de participació infantil que ha impulsat el districte de Gràcia per conèixer la visió dels infants sobre el joc a l’espai públic. Per això, els infants han pres la paraula durant aquest estiu, primer a les escoles i ara a les places.

Mònica Torralba, tècnica infància Gràcia: “Que anessin un conjunt de dies a les places i opinessin sobre que era el que veien, i ja no tan només dels jocs, sinó el que també ens interessava era que poguessin analitzar totes les dinàmiques que hi havia a la plaça i poguessin dir allò que els agradava més i allò que havíem de millorar.”

Sara Forch, tècnica Pla de Places de Gràcia: “Sabem que els veïns estan molt contents amb les activitats, que les famílies també, però és cert que no ens havíem plantejat què opinaven els infants.”

El programa Juguem a les places va començar l’any 2016 per canviar els usos d’algunes places més vinculats a l’oci nocturn. Ara, amb la informació que aportin els infants es podrà seguir millorant l’oferta. De moment, aquest estiu, s’ha ampliat el període d’activitats a la plaça del Sol que durarà fins al 31 d’octubre, incloent-hi intervencions artístiques puntuals com aquesta que proposta pintar-se el cos.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.