Els estudis d’arquitectura i disseny de Gràcia obren portes

 
00:00
Dilluns, 11 Juny, 2018

 
Aquesta és una bici Castro, imaginada, dissenyada i muntada a Gràcia. Darrere hi ha un grup d’enginyers i arquitectes que creuen amb una mobilitat sostenible i amb una producció local.

Antonio Castro, Castro Bikes: “Yo necesitaba una bicicleta y quería algo más de ciudad, más óptimo para pasear por las calles estrechas, girar más rápido, y bueno, digo ‘ostras’ yo tengo algún conociemiento, espero que se refleje.”

Aquestes bicis urbanes es poden veure dins la Barcelona Design Week, que ha fet parada a Gràcia per mostrar la creativitat local a través d’una ruta. El trajecte recorre 10 estudis del barri, que han obert portes per ensenyar la feina que fan. Per exemple, el Rok Design del carrer de Sant Agustí, un edifici que havia estat una impremta i que ara acull un centenar de professionals creatius.

Antón García, CEO Rok Design: “El caso de Sant Agustí, 5 nos gustaría potenciarlo más porqué somos conscientes de la creatividada que hay y quizás eventos como este nos ayuda a mostrarnos como colectivo y poder tener más reconocimiento.”

Amb aquesta iniciativa es pretén acostar el disseny als ciutadans i permetre’ls accedir a espais que normalment estan tancats. Fins i tot poder tocar les creacions com a l’estudi de disseny gràfic Lo Siento amb processos creatius artesanals.

Borja Martínez, Lo Siento: “Treballem molt amb formes volumàtriques, els processos artesanals fan que tinguis molts objectes i això és el que d’alguna forma exposem i la gent pot veure.”

Enguany el Poblenou i Gràcia han estat els dos barris que han participat de la Barcelona Design Weeka través dels locals creatius.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.