Els cotxes compartits elèctrics de Som Mobilitat ja es carreguen a Gràcia

 
00:00
Dilluns, 17 Juny, 2019

 
El Cristian condueix un cotxe elèctric. No és seu en propietat, però gràcies a ell el vehicle ja circula pels carrers de Gràcia. L’ha apadrinat i impulsat el grup local de Gràcia sota el paraigua de la cooperativa Som Mobilitat, que treballa per l’ús de vehicles sostenibles de manera compartida.

Cristian Martínez, Som Mobilitat Gràcia : “S’ha d’intentar buscar gent, perquè al final cal un mínim de viabilitat de persones que estiguin
interessades en un mateix pàrquing on és el vehicle, perquè el cotxe tingui una miqueta de rotació i es pugui tenir; d’alguna manera, que pugui ser sustentable, que tingui viabilitat. No ens cal un nombre concret, sinó que depèn de l’ús. Jo, per exemple, en faig un ús de caps de setmana, de cada cap de setmana. Això ja és bastant ús per a aquell cotxe. Amb un parell de persones més ja es pot posar en marxa”.

A Gràcia el grup es va posar en marxa fa unes setmanes i ja l’integren vuit persones. De moment, hi ha dos cotxes, un a l’aparcament de la plaça de Joanic i l’altre a la Travessera de Dalt. Està previst que també arribi una bicicleta elèctrica de càrrega per a empreses. Ampliar aquesta flota sostenible només depèn de les persones interessades.

Cristian Martínez, Som Mobilitat Gràcia : “És una tecnologia que funciona, un cop que perds la por i deixes de patir. El cotxe, fins que
no arriba a 0, no es para, té una reserva com els altres, i carregant-lo als punts ràpids al cap d’una hora o una hora i mitja el tens carregat i fas 250 quilòmetres”.

Tot funciona a través d’una aplicació que, a més dels punts de càrrega, també indica les persones interessades en cada cotxe i les reserves que té el vehicle. El preu és de 4 euros l'hora o 150 euros mensuals. I l'objectiu: ampliar els grups locals per aconseguir una flota de cotxes compartits i sostenibles que no contaminin la ciutat.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.