Elisava crea un prototip per als espais que la ciutat ha guanyat al vehicle

 
00:00
Dijous, 26 Novembre, 2020

Aquestes grades mòbils són un prototip elaborat per un equip multidisciplinari de l’Escola de disseny ELISAVA. S’anomenen VORA, ja que l’objectiu del projecte és crear límits segurs als espais públics que la ciutat ha guanyat al vehicle en el context de la crisi de la covid-19. Ara, s’han ubicat temporalment al xamfrà de l’Escola Sagrada Família per testejar-ne l’ús.

Roger Paez, professor ELISAVA: “És el primer cop que es posa al carrer i justament la idea és comprovar fins a quin punt funciona. Ens imaginàvem que funcionaria molt bé com un espai de joc, de joc lliure, però no ens imaginàvem que funcionaria tan bé com un espai educatiu.”

Núria Iranzo, professora Escola Sagrada Família: “Ens permet utilitzar la via pública, un espai públic tant a nivell lúdic com a nivell lectiu, perquè ara com veiem com gaudeixen, però a la sortida de l’escola també és un lloc on es troben les famílies i els nens.”

Les estructures modulars de VORA fan la funció de seient per descansar, escoltar una classe o veure un espectacle, però també es poden adaptar i transformar per activitats lúdiques en un tobogan o rampa o una caseta a l’interior. Aquest disseny neix del projecte europeu FURNISH en què participen set equips de cinc ciutats d’Europa. Ara, aquests set prototips es provaran en situacions reals per millorar-ne el disseny.

Roger Paez, professor ELISAVA: “Que pugui aplicar-se pràcticament a qualsevol lloc on et convingui tenir un límit segur i apropiable d’alguna manera, que generi nous usos i noves activitats tant educatives com de lleure com culturals.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

Amb l’objectiu d’arribar a tot arreu, els projectes es compartiran en codi obert per poder ser replicats a qualsevol part del món i adaptar-los a les ciutats on els vianants estan guanyant espai als cotxes.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.