El trasllat d’una parada de Bus Turístic deixa sense clients les botigues de Larrard

 
00:00
Dijous, 25 Gener, 2018

 

Tot i que avui la pluja és la causant de la poca afluència de turistes, aquesta és una imatge habitual al carrer de Larrard, segons diuen els comerciants. Abans hi havia dues parades de bus turístic molt a prop d’aquest carrer i això l’havia convertit en el camí habitual de pujada al Parc Güell. Les obres a la travessera de Dalt van obligar a canviar les parades d’ubicació però, un cop acabats els treballs, NO han tornat al lloc d’origen.

Miguel Gutiérrez, bar La Cartuja: “Aquest carrer l’han destruït. Aquí és on estan tots els negocis. Els negocis no estan allà, estan aquí, nosaltres hem baixat més d’un cinquanta per cent, molt més, ens estan convidant a tancar. Que deixin el bus turístic on estava.”

Sandra Izquierdo, dependenta botiga de records: “Era un carrer molt de pas però és clar, ara es dispersen molt per diferents carrers, pugen i baixen, no és el mateix clar. Si no hi ha turisme, no hi ha venda.”

L’Ajuntament assegura que no està previst que la parada de bus turístic torni a la travessera de Dalt-Larrard, però els comerciants neguen haver rebut aquesta informació. Per això demanen que els aclareixin com quedaran definitivament les parades i els accessos al parc.

Albert Grau, Gaudí Experiència: “Que això variaria evidentment el nombre de visitants que poden tenir els comerços d’aquí. Saber cap a on va, quin és el pla, quin és el pensament que té l’ajuntament per adaptar-nos.”

Aureli Quiroga, president Associació Comerciants Larrard-Olot - Travessera de Dalt: “Any a any hem anat perdent un tant per cent de volum de gent. Lògicament hi ha uns treballadors, unes feines, unes inversions.”

De fet, algunes botigues ja estan pensant a retallar personal o renegociar els preus dels lloguers si, finalment, les parades del bus turístic es queden on són i el carrer de Larrard passa a ser menys turístic.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.