El tancament del Park Güell i la reforma de les places de la Vila de Gràcia (resum del 2013)

 
00:00
Divendres, 10 Gener, 2014

 
El 2013 ha estat l’any definitu per a la posada al dia de les places del districte de Gràcia. Un titular compartit amb la regulació de l’accés a la zona monumental del Parc Güell. Aquestes notícies i la resta d’informacions més importants les veiem ara al resum de l’any.

La zona monumental del Parc Güell ja és de pagament. Des del mes d’octubre l’accés s’ha restringit a una entrada per als turistes i a un registre gratuït per als barcelonins. Els veïns dels barris adjacents hi tenen accés lliure. Amb aquesta iniciativa es pretén evitar la massificació turística, però és una solució que no agrada a tothom. La Plataforma Defensem el Park Güell continua reivindicant un parc públic i gratuït.

DANIEL BENITO, Plataforma Defensem el Park Güell
“Estem en contra d’aquest pla, que volem una regulació del parc, però no una regulació amb un tancament, volem una regulació amb la quantitat de turisme que arriba al parc, amb les polítiques de turisme que utilitza l’Ajuntament, però no ficant murs o ficant accessos en què has d’identificar-te com a veí o ciutadà de Barcelona per poder entrar en un parc.”

Aquest any també ha estat el del rentat de cara de les places gracienques. Aquest mes d’octubre han començat les obres de reurbanització de la plaça de Gal•la Placídia. Es preveu que acabin al mes de juny.

La plaça de Lesseps també està de reformes. Després de quatre anys, s’ha aprovat la retirada de les tanques de la Línia 9 del metro. L’espai es quedarà sense grues a finals de 2014.

Els Jardins de la Sedeta s’han tancat per reformar-los. Al març s’hauria de veure la nova plaça que ubicarà un equipament pioner a la ciutat, un centre per a famílies amb adolescents.

ANDRÉS ENCINAS, president de l'Associació d'Amics i Amigues de La Sedeta
"Se habilita este otro espacio de atención a las famílias que repito, a nosotros nos parece interesante teniendo en cuenta que se mantiene la estructura de espacios compartidos, salas polivalentes, se respetan los usos que actualmente se están dando a estos espacios que están verdaderamente deteriorados."

També les places de la Vila es reformen. La plaça de les Dones del 36 ja ha iniciat les obres, i Diamant i Sol ho faran en les properes setmanes.

El districte ha precintat la Sala KGB per excés de soroll. Fa un mes que la discoteca té les portes tancades, tot i això els veïns temen que quan reobri es torni a la situació anterior. Des de fa gairebé 30 anys denuncien l’incivisme als voltants de la sala.

GRISELDA FORNÓS, veïna del carrer de la Providència
"És impunitat absoluta, perquè facin el que facin no passa mai res, o sigui, com a molt, si hi ha una baralla molt greu i hi ha sang ve una ambulància, ve la policia, però aquí, mentrestant, t'has d'aguantar, que passis i es fiquin amb tu o que t'amenacin o que diguis 'si us plau no crideu' i encara cridin més i t'insultin."

La Coordinadora d’AMPA de Gràcia ha alertat de la manca de places d’escola pública al districte. Per això, les famílies han reclamat de manera urgent la consolidació d’una segona línia a l’Escola l’Univers i la construcció de l’Institut Vallcarca.

XAVIER OLIVELLA, coordinadora AMPA de Gràcia
"D'un solar que des de 2007 està aprovat en el Pla d'actuació del districte de Gràcia la construcció d'un institut, d'un institut de secundària, seria el primer institut que tindríem aquí, a la part nord, al barri de Vallcarca i el Coll, i no el tenim fet."

El carrer de la Riera de Sant Miquel serà finalment un carrer de plataforma única. La via està en obres i ja ha canviat el sentit de circulació per reduir-hi el trànsit. L’AMPA de l’Escola Jujol n’està molt satisfeta.

Aquest no és l’únic carrer que es converteix en plataforma única. L’Ajuntament es proposa fer extensiu aquest model a diferents punts del districte.. Els últims carrers a sumar-s’hi han estat el de la Llibertat i el de la Faternitat.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.