El projecte guanyador per al nou equipament a Can Carol topa amb el veïnat

 
00:00
Divendres, 12 Maig, 2017

 
El projecte guanyador de Can Carol no agrada als veïns. De fet, els dos representants veïnals que formaven el jurat que havia d’escollir la proposta per refer l’edifici es van negar a signar l’acta. Aquesta divergència ve de llarg. L’arrel del conflicte es troba en les bases dels projectes.

Francesc Ruestes, representant veïnal jurat concurs idees: “Si s’ha arribat a aquest punt és perquè les bases estaven mal enfocades, crec que haria estat convenient donar-les a conèixer abans a les entitats per dir, escolta aquestes són les bases, què us semblen? Ens deixem alguna cosa? El soterrani per tenir com a magatzem, la sala d’exposicions, recuperació del torreó, tot això, les bases ho ignoren.”

L’Ajuntament ha descartat recuperar l’aspecte que tenia aquesta masia del segle XIX perquè està molt degradada. Un altra de les pegues que hi veuen els veïns és que com que aquest equipament estarà a només 100 metres de l’antic consolat de Dinamarca, no té sentit que tots dos tinguin sales polivalents. Des del districte asseguren que en l’avantprojecte encara es poden perfilar detalls.

Robert Soro, conseller districte Gràcia: “No està res determinat, que les bases recollien el que es va treballar en el procés participatiu i a partir d’aquí el concurs de l’equipament ha tingut participació veïnal, per això ells han tingut aquesta opció de fer tot el seguiment del procés i que això no acaba aquí, el projecte final continuarà amb participació dels veïns i dels col•lectius.”

Tot el procés pot allargar-se uns dos anys fins a tenir les claus del futur equipament. Ara encara falta definir-ne els usos i veure si el món del còmic, com demanen els veïns, hi pot tenir algun tipus d’espai.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.