El programa Veïnes per Veïnes de la Salut s’estén a altres barris

 
00:00
Dilluns, 14 Desembre, 2020

Aquest és el Punt d’Informació Lila mòbil de la Salut. Ara està ubicat al Mercat de Lesseps i és un taulell que recull recursos i serveis per a les dones. Un dels programes és Veïnes per Veïnes, una iniciativa que neix del pla comunitari de la Salut per acompanyar les dones que han patit violència masclista. L’objectiu és que no se sentin soles.

Rosalia Conesa, Veïnes per Veïnes: “Les dones que ens arriben representa que ja han passat els processos durs de maltractaments, de judicis. Acompanyar-les al metge, acompanyar-les al psicòleg, tenen por d’anar soles, realment queden amb una situació feble i es tracta d’empoderar-les, no som companyaments ‘in eternum’, sinó que la idea és que aquestes dones puguin tornar a ser lliures elles soles.”

A través de Serveis Socials, el CAP o el PIAD es deriven les dones que han patit violència masclista al servei Veïnes per Veïnes. Són una quinzena de voluntàries que s’han format per poder donar-los suport. Ara, aquest projecte vol estendre’s a altres barris del districte de Gràcia i ampliar-se.

Rosalia Conesa, Veïnes per Veïnes: “No només a dones amb maltractaments, sinó dones amb situacions precàries que necessiten altres
tipus d’acompanyaments, eixamplaríem Veïnes per Veïnes a nivell geogràfic, però també a nivell de tipus d’acompanyament.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

Amb el confinament s’han adonat de l’aïllament i soledat que també pateixen moltes dones, que se suma al poc reconeixement i visibilització que tenen. Per això, han creat “Dones del barri”, amb fotografies i entrevistes que descobreixen els rostres femenins de les veïnes.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.