El primer espai de cotreball de la ciutat va néixer fa 22 anys a Gràcia

 
00:00
Dimecres, 28 Juny, 2017

 
Era finals de l’any 1994. La paraula cotreball no es coneixia i els telèfons mòbils eren incipients. En aquest context quatre amics de professions diferents van decidir buscar un espai comú per treballar. Així va néixer Kubik, el primer espai de cotreball de Gràcia.

Miquel Lacasta, cofundador Kubik<7strong>: “Llavors hi havia tota aquesta idea del correu electrònic que era la gran novetat i tothom ens deia això serà fantàstic i podrem treballar des de casa i nosaltres dèiem no, des de casa no, no volem treballar des de casa, però tampoc volem treballar com es treballava fins llavors.”

Compartir l’espai de feina de seguida van veure que els permetia crear sinergies i que també podien potenciar-les amb l’anomenada escala intel•ligent o tot fent un cafè.

Miquel Lacasta, cofundador Kubik: “Al final és una escala una mica més gran del que tocaria o una escala que al replà té una bancada, perquè la gent pugui trucar, perquè normalment a l’escala no hi ha ningú, no molestes a ningú. Aquesta idea de serendipia es dóna si tu dones les condicions, llavors ens vam adonar que a la màquina del cafè es produeixen un munt de relacions.”

En 22 anys han passat de quatre a una vuitantena de cotreballadors. Primer llogaven espais. Aquí han crescut molts projectes, com Atrápalo, i ara opten per llogar taules. A més a més, en aquest espai no només es treballa, també s’hi fan activitats perquè han volgut convertir-se en un equipament més del barri.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.