El ple de Gràcia aprova donar un ús provisional al solar on s’ha d’ubicar l’Institut Vallcarca

 
00:00
Dilluns, 30 Desembre, 2013

 
Aquest són els terrenys que des de 2007 estan projectats per acollir l’institut de referència de la zona nord de Gràcia. De moment, però, encara no se n’ha posat la primera pedra. Per això, les famílies de les escoles del voltant fa dos anys que demanen que es doni un ús a aquest espai. A l’últim plenari es va aprovar per unanimitat habilitar el solar de forma temporal per al barri.

ROBERT SORO, referent de l’AMPA Escola Pare Poveda a la Coordinadora d’AMPA de Gràcia
“El solar ha d’anar per a l’institut, l’institut és una necessitat de la zona i el que no pot ser és que una cosa retardi l’altra, vull dir, que mentrestant hem a aprofitar aquest espai, que és nostre.”

Les famílies estan satisfetes amb la iniciativa, però recorden la necessitat d’un centre a la zona. De fet, la Coordinadora d’AMPA de Gràcia ha elaborat un informe que alerta de la manca de places públiques i la massificació dels centres propers.

MARC ANTÓN, referent de l’AMPA Escola Josep Maria de Segarra a la Coordinadora AMPA de Gràcia
“El més proper l’Institut Vall d’Hebron, l’últim any ha hagut de tenir tots els grups a 32 com tots els instituts que corresponen al districte d’Horta–Guinardó. El gran problema és que acabem desplaçant-nos a districtes on la situació ja en aquests moments és de massificació pràcticament a tots els instituts.”

El fill de l’Ernest va acabar la primària a l’Escola Pare Poveda i ara estudia en un institut de Sarrià – Sant Gervasi. Això li suposa 30 minuts de desplaçament i un transbordament de metro.

ERNEST SOLER, AMPA Escola Pare Poveda
“L’institut munta una sèrie d’activitats com és aules d’estudi a les tardes o activitats extraescolars a les quals el meu fill i altres nens no poden acudir perquè el temps de desplaçament és tan gran que no els dóna opció a poder acudir.”

Les famílies alerten que aquesta és la situació que es viu al barri. Per això, des de la Coordinadora asseguren que un nou centre és urgent. De moment, han demanat que es posi una placa al solar que assenyali que aquí s’ha de construir l’Institut Vallcarca. D’aquesta manera volen que es recodi que només s’urbanitza aquest espai de manera temporal.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.