El pla per fer pisos socials a l’illa d’Astúries es frena

 
00:00
Dijous, 24 Gener, 2019

 
Aquest interior d'illa entre els carrers de l'Àngel, Astúries i la travessia de Sant Antoni és un espai preuat pels veïns. L'Ajuntament vol ubicar-hi un bloc de pisos de protecció oficial, però els veïns s'hi oposen. Consideren que el projecte posa en perill tant l'espai com el plataner que hi ha. Després de diverses mobilitzacions, el consistori ha modificat el projecte. (plano?) Proposa posar la façana de l'edifici nou al mateix nivell que la resta de blocs del carrer de l'Àngel i deixar espai per darrere, on hi ha l'arbre. (surt plano) Els veïns, però, creuen que el canvi és insuficient.

Sergi Bea, plataforma Salvem l'Illa : “Penseu que aquí hi haurà un bloc de planta baixa més 3 que estarà al costat de l’arbre, perquè hi ha una copa, que com veieu és molt gran, i hi ha les arrels, per tant, la construcció que plantegen no salvarà l’arbre.”

El projecte havia d’entrar al plenari de la ciutat de demà, però finalment s'ha retirat. Els veïns creuen que han guanyat temps per seguir buscant una solució que salvi l’interior d’illa. De fet, proposen construir una planta baixa més 1 pis o buscar altres espais al barri.

Sergi Bea, plataforma Salvem l'Illa : “A la Vila de Gràcia hi ha solars buits per construir per sota d’aquest preu i s’hi hi hagués realment urgència social, aquest emplaçament entregarà les primeres claus, en l’hipotètic cas que es faci, d’aquí més de 8 anys.”

Una de les queixes principals dels veïns és que no se’ls havia informat d’aquest planejament. Ara, s’han pogut reunir amb el districte per primera vegada i han emplaçat al govern a visitar l’espai.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.