El pavelló Josep Comellas serà de gestió municipal

 
00:00
Dimarts, 14 Maig, 2019

 
Actualment el poliesportiu municipal Josep Comellas està gestionat per la Fundació Marcet, des de l’any 2017. Els seus principals usuaris són el Club Bàsquet Pedagogium i els Lluïsos de Gràcia. També en fan ús les escoles Vila de Gràcia i Josep Maria Jujol. Per part dels usuaris hi ha hagut algunes queixes cap a l’empresa gestora per manca d’atenció.

Ara el districte ha volgut fer una aposta per millorar la gestió dels equipaments esportius, començant per aquest pavelló, amb una prova pilot perquè la gestió sigui directament municipal. Es farà a través d’un consell rector, com ja es fa en els equipaments municipals d’àmbit cultural i la figura d’un director que estarà fent la supervisió del funcionament de l’espai, com ja hi ha al Centre Cívic de La Sedeta , per exemple. En aquest consell rector a més del consistori hi haurà representants dels usuaris i dels altres grups polítics, que acordaran cojuntament la programació i horaris d’ús de l’espai.

Àngels Tomás, consellera esport districte Gràcia: “A mida que volem diversificar, que volem ajudar a l’esport des de la proximitat, que tingui més possibilitats, i poder compartir els equipaments municipals, també els esportius, un consell rector permetrà que sigui on s’hagi d’acordar les parrillas, les hores.”

El consell rector ha de servir per ajudar a la diversificació de l’esport des de la proximitat, que tinguin més possibilitats i es puguin compartir els equipaments municipal esportius entre el màxim d’entitats usuàries. A Gràcia hi ha dèficit d’equipaments, molts clubs tenen problemes d’espai per entrenar i jugar, sobretot els equips federats que no tenen un lloc que compleixi les normatives. Per això creuen que la gestió municipal ajudarà a una millor distribució dels equipaments entre tots els ususaris.

Districte i la Plataforma Bàsquet Gràcia, un dels sectors de l’esport més afectats per la manca d’espais al districte, han acordat que aquesta primera prova pilot de gestió municipal duri tota una temporada, tot i que el consistori hi està treballant i de moment començarà l’1 de gener, a meitats de la temporada 2019-2020, ja que és quan acaba l’última pròrroga del gestor actual del pavelló Josep Comellas. Si funciona, la idea és portar aquest model de gestió directament municipal a altres equipaments esportius de Gràcia.

Al poliestportiu Josep Comellas es poden practicar dos esports reglats, el bàsquet i el voleibol, a més de l'handbol i el futbol sala, pràctiques esportives no reglades. L'equipament té una pista esportiva polivalent de 618,32 metres quadrats i un gimnàs annex de 350,80 metres quadrats. També disposa de dos vestidors per a dos grups de 20 persones, amb dutxes i vàters adaptats i una graderia per a 110 persones.
Aquest pavelló, ubicat al carrer de Neptú, es va estrenar el 2013, i va significar la primera vegada que el Club Bàsquet Pedagogium tenia una pista coberta. Durant els primers 3 anys van portar la gestió de l’equipament, on tenen la seu del club.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.