El passatge de Conradí es consolida i es protegeix

 
00:00
Divendres, 18 Gener, 2019

 
Aquest passatge es troba al mig d’una illa del tramat de l’Eixample, tot i que es va construir molt abans. De fet, el passatge de Conradí ha sobreviscut el pla Cerdà i ara, després d’un període d’abandó, es vol dignificar. Aquesta via que fins ara era inexistent en el planejament, ara es consolida i protegeix.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “Aquest passatge estava afectat per un planejament que el que marcava era l’illa típica de Cerdà i no reconeixia ni el passatge, ni les cases i el planejament el que fa és protegir el passatge com a pas de vial, reconeix les cases que queden presents i protegeix la seva tipologia, s’ha de mantenir la tipologia de casa de planta baixa més 1.”

La modificació del plantejament permet reconèixer el passatge i protegir la fisonomia. A més, aquest històric cul-de-sac, podria deixar de ser-ho i connectar els carrers de Sicília i de Sardenya, a través d’un pas per l’interior d’illa on hi ha les pistes de l’Esportiu Claror. Per fer-ho, s’habilitarien dues zones verdes a l’inici i al final del passatge, i des d’aquests punts, s’obriria un vial amb accés al carrer de Sardenya. L’expropiació de l’última casa del passatge, el número 23, permetria la connexió des del final del passatge.

Paco González, Associació Veïns Sagrada Família: “Pasa nosotros es importante que se gane esto otra vez como pasaje, porqué es uno de los pasajes más antiguos de Barcelona, sino el más anitiguo. El connectar una calle con la otra en calles más pacificadas yo también pienso que es interesante.”

De moment, el projecte ha passat l’aprovació inicial. L’objectiu és no perdre part de la història de la ciutat amb una raresa que encara mànté la tipologia de cases unifamiliars obreres i serpenteja entre les illes de Cerdà.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.