El Parc Güell recupera la font Sarva

 
00:00
Dimarts, 6 Abril, 2021

Fins ara, aquest brollador estava amagat al subsòl de la Sala Hipòstila, però des de fa uns mesos s’ha pogut recuperar l’anomenada Font Sarva. D’aquesta deu surt aigua provinent de les mines de la muntanya pelada. Conté magnesi, una propietat que Eusebi Güell va descobrir després d’analitzar-la. L’any 1913 va decidir embotellar-la i comercialitzar-la com a aigua medicinal.

Anna Ribas, arquitecta Departament Patrimoni Ajuntament Barcelona: “La font ja existia, era anterior al Parc Güell. Sabíem que aquí a sota hi havia la mina i l’antiga font, vam entrar i vam veure que realment l’espai tenia interès, que hi havia l’antiga volta i l’antiga escala original per accedir-hi i llavors es va fer un petit projecte per adequar-ho i il·luminar-ho i que els visitants ho poguessin veure.”

La Sala Hipòstila havia de ser el mercat de la urbanització que Güell i Gaudí van imaginar. Les columnes canalitzen l’aigua de la pluja fins a la gran cisterna subterrània que també recull l’aigua de la mina principal i la sobrant de la font. La Font Sarva, a més d’abastir el dipòsit, també distribueix aigua a la deu ubicada a l’antiga masia Larrard, ara l’Escola Baldiri Reixac. L’aigua per a Güell era un element fonamental.

Anna Ribas, arquitecta Departament Patrimoni Ajuntament Barcelona: “Hi ha constància que ell va col·laborar amb l’aportació d’aigua potable des de fora de Barcelona per abastir la ciutat de Barcelona, per tant ell estava molt preocupat per aquest tema tant el tema de l’aigua com el tema de la salut.”

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Ara, la Font Sarva es pot visitar i permet imaginar com era la zona abans. Eren camps agrícoles i la gent venia amb càntirs a recollir aquesta aigua que durant una dècada, a principis del segle XX, es podia comprar a les farmàcies.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.