El nou carril bici de la zona nord de Gràcia genera controvèrsia

 
00:00
Divendres, 16 Febrer, 2018

 
Tot i que el carril bici de l’avinguda de Vallcarca encara no ha entrat en funcionament, ja ha generat polèmica. Un grup de veïns ha recollit més de 1.700 signatures en contra, tant de manera presencial com a través de la plataforma change.org. Asseguren que amb la implantació del carril bici han perdut aparcaments i és perillós accedir a l’autobús o als contenidors.

Joaquim Pujol, veí i comerciant Vallcarca: “Estacionament és greu, perquè ens han tret un 70 % d’estacionament, a més és un barri molta gent gran que es troben amb poca disponibilitat.”

Diego Sánchez, veí Vallcarca: “Creemos que es una infraestructura que va a estar infrautilizada en el el sentido de que la pendiente que tiene desde abajo de todo hasta aquí arriba es superior al 6 % i haber reducido a dos carriles en una vía de paso de servicios públicos lo que ha provocado es que haya aumentado la contaminación acústica y ambiental.”

El col·lectiu ciclista, per la seva banda, creu que tot i la pèrdua d’aparcaments, que pot ser un problema per als veïns, aquestes infraestructures són necessàries per fer una ciutat més sostenible. El Joel, que fa 10 anys que viu a Vallcarca, explica que cada cop hi ha més usuaris de la bici a la zona.

Joel Morales, veí i ciclista Vallcarca: “Aquesta zona que és tan muntanyosa i difícil per la bici realment sorprèn que cada vegada són més i no només la gent que va a fer rutes a Collserola, parlo de la gent que va treballar, que va a l’escola com jo o la meva xicota.”

Des de l’Ajuntament expliquen que aquesta és una de les quatre vies de connexió de la ciutat amb la muntanya de Collserola i que el Bicing elèctric s’introduirà al barri. Avui el districte de Gràcia ha rebut els veïns contraris al carril bici per escoltar les seves demandes.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.