El Foment de les Arts de Gràcia tanca després de 72 anys

 
00:00
Dimecres, 27 Març, 2019

 

La Tina fa 32 anys que està al Foment de les arts de Gràcia. Sempre s’ha dedicat a pintar i ha fet exposicions, però ara s’ha endinsat en l’escultura, des que fa uns mesos al foment gracienc ja no s’hi fa pintura. Havia anat a les classes del pintor Gómez Vellvé, pintaven a l’aire i feien sortides al camp.

Tina Navarro, pintura a l’oli: “Ahora como resulta que el foment está fallando, con la cuestión que la gente se ha hecho mayor, aproveché lo poquito que queda que es la escultura y estoy encantada, he cambiado de oficio. Pero la pintura no la he dejado, me gusta mucho.”

Durant aquests anys centenars d’alumnes han passat pel foment gracienc. La pintura, el dibuix i l’escultura són algunes de les matèries més destacades. I artistes reconeguts com Vilasís Capalleja, Morató, Gómez Vellvé o Lluís Victori. Ara, però, el Foment de les Arts de Gràcia es prepara per tancar les seves portes després de 72 anys.

Francesc Fumadó, vicepresident : "S’ha anat perdent. No perquè la gent no tingui interès per l’art sinó perquè també han sortit altres centres, que a part de ser didàctics per una altra sèrie de coses, també ensenyen art."

L’avançada edat dels socis i la manca de renovació generacional, coincidint amb la intenció de la propietat de l’espai de vendre el local, han portat al foment a tancar. Tot i això, les classes d’escultura, les úniques supervivents de la història del foment, es mantindran a l’Orfeó Gracienc, com una nova secció d’aquesta altra entitat gracienca.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.