El CUAP Gràcia incrementa el nombre de visites

 
00:00
Divendres, 7 Desembre, 2018

 
El CUAP Gràcia compleix un mes en funcionament. L’equipament respon a una llarga demanda veïnal, des que fa set anys es va suprimir el servei mèdic 24 hores. El nou centre ha ampliat horari i ha canviat d’ubicació. Dos factors que, diuen els professionals, han fet augmentar el nombre de visites.

Sònia Moreno, directora CUAP Gràcia: “Hem augmentat una mitjana d’unes 20 visites al dia. En aquest mes n'hem fet unes 1.500, gairebé 1.600 visites, quan normalment nosaltres al mes anàvem amb un màxim de 1.200 – 1.300 al llarg d’aquest any, per tant és un increment important i també hem augmentat el nombre d’ambulàncies.”

El CUAP obre 24 hores, 365 dies a l’any per atendre urgències de baixa i mitjana intensitat. Tot i que les instal·lacions són noves, hi ha les mateixes exploracions, espai i personal. Per això, amb l’augment del nombre de visites, també s’ha incrementat el temps d’espera.

Sònia Moreno, directora CUAP Gràcia: “Abans teníem uns temps d’espera més curts i ara, al canviar d’ubicació, som el mateix equip, però hi ha hagut dies que hem tingut demores molt més llargues, anant-se’n a 3 hores o 3 hores i pico, quan habitualment no acostumàvem a tenir aquestes demores, en aquesta època de l’any.”

Amb l’hivern a la cantonada, els professionals alerten que és possible que es mantinguin els temps d’espera. Tot i això, la valoració del nou espai és molt positiva. Ara, la població de referència del centre, de més de 120.000 habitants, ja té unes urgències ininterrompudes.

Informa: Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.