El comerç de la Travessera de Gràcia – Casc Antic, fart de la contaminació i el soroll

 
00:00
Dilluns, 23 Setembre, 2019

Així, fins a 10.000 cotxes passen cada dia per la Travessera de Gràcia, segons un estudi de 2009 impulsat per l’Ajuntament.

Jordi Cristòfol, Unió de Botiguers Travessera de Gràcia – Casc Antic
“Nosaltres calculem que la densitat encara pot ser més gran, però hauríem de fer càlculs nous. Nosaltres pensem que un dels punts més caòtics de Barcelona és travessera, i travessera no s’ha parlat ni s’ha dit res, per tant nosaltres hem de fer les actuacions que siguin necessàries.”

Entre aquestes mesures, els comerciants demanen que s’instal·lin mesuradors per obtenir dades reals de contaminació i soroll. Creuen que els indicadors superaran els límits que poden ser perjudicials per a la salut.

David Rodríguez, Unió de Botiguers Travessera de Gràcia – Casc Antic
“Fins aquí hem arribat, la gent ja no pot més, llavors quan no pots més has d’agafar les mesures que has d’agafar i el nostre equip d’advocats està treballant per això.”

Aquest és el soroll i els fums que entren cada dia a la botiga del David. Ell i la resta de botiguers fa 10 anys que demanen que es busqui una solució.

Sergi Carré, Unió de Botiguers Travessera de Gràcia – Casc Antic
“Jo tenia en aquesta botiga un aparell d’aire condicionat, al que era la façana interna de l’aparell i cada setmana havia d’injectar aire comprimit en el compressor, perquè es taponava de la pol·lució dels cotxes.”

Ara, els comerciants estan esperant la resposta de l’administració sobre els mesuradors, però diuen que si no arriba, començaran a organitzar-se amb el veïnat per aconseguir la pacificació definitiva de la travessera de Gràcia.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.