El comerç de Gràcia s'alia amb el territori

 
00:00
Dimarts, 13 Novembre, 2018

La María Àngeles és la presidenta dels Comerciants de Vallcarca. L’entitat ha intentat dinamitzar el comerç del barri amb activitats i promocions. Ara, també volen sumar el teixit associatiu de l’entorn. Es tracta d’una prova pilot que impulsa el districte de Gràcia per fomentar una visió comunitària.

María Ángeles Ramos, presidenta Comerciants Vallcarca
“Cualquier actividad que hagamos en lugar de tener que pagar a una empresa exterior, podemos vincularnos a cualquier otra entidad del barrio, siempre hacer un poco de animación es un bien para ellos y un bien para nosotros.”

Clara Furriols, consellera comerç districte de Gràcia
“Volíem que a part d’una promoció econòmica fos també treballar des de la cohesió social i la relació del teixit comercial amb el seu entorn.”

La cooperativa Teixint Connexions és l’encarregada de generar sinergies entre les entitats i el comerç. De moment, s’ha fet una diagnosi de la situació i la primera acció serà amb l’encesa de llums de Vallcarca el 22 de novembre.

Albert Gil, Teixint Connexions
“Projectes com radars, els camins escolars, doncs aterrar-los i a portar la visió comunitària d’aquests projectes i per tant, aquí a Vallcarca l’objectiu és treballar amb l’escola, el Rius i Taulet, amb la biblioteca, mercat, el Centre heura, amb la residència d’Obreres, és a dir tot el que tenim al voltant del comerç, obrir-ho i treballar conjuntament.”

L’objectiu prioritari és ampliar el nombre de comerços associats. A Gràcia hi ha un total de 24 associacions de comerciants, amb només un 30 % de botigues que hi participen. Com que es tracta d’un districte amb un gran teixit associatiu, es vol relacionar aquesta realitat amb els botiguers i crear xarxes.

Informa: Aitana Molina i Roger Olmo

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.