El comerç al voltant de Sanllehy no aixeca cap

 
00:00
Dilluns, 17 Setembre, 2012

Els terrenys de l’antiga clínica Quirón, a tocar de la plaça de Sanllehy, van quedar en desús l’any 2005, quan el grup hospitalari es va traslladar a la plaça d’Alfonso Comín. Des d’aquell moment, els veïns s’han queixat de la brutícia que s’hi acumula i, tot i els contactes del districte amb els propietaris del solar, el problema no s’ha solucionat.

ANNA RICARD, veïna:
“Tothom es queixa, està ple de rates, de brutícia i no fan res.”
TERESA ROVIRA, veïna:

“Jo tinc una terrasseta que no hi surto perquè a partir d’un quart de vuit o dos hi ha uns ratots així, eh.”

Al malestar que causa la deixadesa de les antigues instal•lacions de la clínica Quirón s’hi suma la pèrdua de activitat al barri. La marxa del centre hospitalari ha fet que nombrosos comerços de la zona hagin hagut de tancar.

PEPI NUÑEZ, comerciant:
“Des de que va tancar la Quirón, aquí a la pastisseria treballàvem set o vuit persones, ara som dos i sobrem tots dos.”

ROBERT RODRIGO, veí:
“Ha canviat molt, de gent que ha hagut de tancar, floristeries han tancat dues, jo crec que ha perjudicat que tanquessin la Quirón.”

ENCARNA REQUENA, veïna:
“Había antes efervescencia, había antes mucha gente, había más tiendas y el cierre de la Quirón es lo que ha destrozado el barrio.”

Aquesta situació complicada es veu agreujada per la situació de crisi i per l’aturada de les obres de la Línia 9 del metro, que han deixat la plaça de Sanllehy barrada. Fa unes setmanes s’hi ha col•locat un pas de vianants que facilita la mobilitat, però la zona nord de la plaça manté unes voreres estretes que dificulten el pas.

JESÚS SOBRINO, president de l’associació de comerciants Sanllehy Comerç:
“La solució quina és? Que acabin les obres del metro i que el metro funcioni i això activaria molt més la vida en aquella part i en tot el barri, però si de moment no es pot fer això, almenys recuperar l’espai per gaudir-lo a nivell de barri.”

El trànsit d’autocars que visiten el Parc Güell és un altre dels problemes amb què conviuen els veïns i els comerciants de la zona. Tot i que s’estan buscant solucions des del districte, la limitació de visitants va lligada al projecte de tancament del parc.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.