El Coll salva 15 places d'aparcament

 
00:00
Dilluns, 30 Gener, 2012

Al barri del Coll no hi cap ni un cotxe més. Els veïns fa temps que estan preocupats per la manca de places d'aparcament. Un problema que s'agreujava amb les obres de millora d'alguns carrers de la zona que preveien eliminar espai per als cotxes. Ara, però han aconseguit modificar la reforma dels carrers i recuperar algunes places de pàrquing.

Amb les obres del clavegueram del carrer del Portell iniciades i a punt de començar les del carrer de l'Aldea, els veïns del Coll van veure com es podien perdre les places d'aparcament que oferien aquestes dues vies. A més, l'ampliació de les voreres dels carrers de l'Aldea i Duran i Borrell també significava suprimir tot l'aparcament d'aquesta zona. Conscients del problema que podia significar tot plegat, l'Associació de veïns Coll – Vallcarca i la plataforma On aparquem? es van reunir amb el districte i van aconseguir modificar les actuacions. D'aquesta manera, s'han recuperat 15 places d'aparcament i també s'ha acordat no fer les obres simultàniament.

SALVADOR BARRAU, president Associació de Veïns Coll – Vallcarca:
"Per venir a dormir al barri hem d'estar aparcant fora del barri, per això que mentre unes obres es fan, les altres esperen i així l'espai de pàrquing també es va recuperant encara que sigui provisionalment."

Tot i mantenir les places de pàrquing, els veïns segueixen buscant solucions per la manca d'espai per als vehicles al barri. Al Coll hi ha un únic pàrquing públic a la plaça de Laguna Lanao i els privats asseguren que són més cars que a la resta de la ciutat. Per això, de vegades, els veïns asseguren que no els queda més remei que saltar-se les normes.

LINDA FOBER, veïna:
"Hemos dado una vuelta de una hora y hemos dicho lo dejamos aquí, volvemos en seguida, unas horitas, y ya no estaba."

ÁNGEL GONZÁLEZ, membre plataforma On aparquem?:
"Lo que hemos pedido, que no nos conceden es zona verde porqué cuando haya zona verde los vehiculos que vienen y aparcan aquí y están 15 o 20 días o un mes, esos vehículos ya no vendrán."

SÍLVIA ALBACETE, veïna:
"Cada vegada hi ha menys perquè hi ha més cotxes i menys lloc per aparcar, i et pots tirar ben bé 2 hores buscant lloc, és tremend."

Per anar sumant espais d'aparcament, el districte s’ha compromès amb els veïns a estudiar la possibilitat d’eixamplar el parterre existent al carrer Riu de la Plata amb la intenció de guanyar alguna plaça addicional. L'associació de veïns està satisfeta amb les negociacions però, en canvi, es mostra molesta per la tala d'un arbre plantat pel veïnat arran de les obres del carrer de l'Aldea. De moment han fet arribar una carta al districte i volen elevar la queixa al Síndic de Greuges.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.