El coll d’ampolla del barri del Coll es podrà eixamplar

 
00:00
Divendres, 24 Maig, 2019

 
Fa anys que els veïns es queixen d’un dels punts negres del barri del Coll. Es tracta del coll d’ampolla que es forma entre els carrers de Santuari, Ceuta, Portell i Tirso. En aquest punt es barreja el trànsit, les voreres estretes i els accessos s diferents centres educatius. Ara, aquest embut es podrà solucionar. El districte de Gràcia ha arribat a un acord amb 4 finques afectades per fer una expropiació parcial que permetrà que s’eixamplin les voreres. La negociació amb els afectats ha inclòs el compromís de l’Ajuntament que la reforma servirà per solucionar el coll d’ampolla i la pacificació de la zona.
La reforma urbanística consistirà que entre els carrers de Santuari i Ceuta es farà una entrada o mossegada al terreny que dona accés a les finques per convertir les voreres que actualment són d’1 metre a 2,5 metres a cada banda. D’aquesta manera, es guanya espai per als vianants i els camins escolars són més segurs. De fet, aquesta era una llarga reivindicació de la comunitat educativa de la zona.
L’expropiació parcial de les finques és el primer pas per executar la reforma d’aquests carrers el 2021.

Eloi Badia, regidor districte de Gràcia : “Teníem una part que s’estretava molt on amb prou feines podíem tenir voreres i el que hem estat fent és parlant amb tots els veïns i veïnes afectades per tal de poder fer una expropiació que en aquest cas gràcies al diàleg podrà ser parcial. Tenim ja previst tot el pressupost per fer aquesta expropiació en el PIM d’aquest 2019 per tant, tan bon punt hàgim acabat ens podrem ficar també en tot el que seria l’arranjament.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.