El CNL de Gràcia importa dels EUA una nova manera d’aprendre català

 
00:00
Dimecres, 6 Novembre, 2013

 

La Inessa és txeca i està estudiant el nivell bàsic 3 de català. Per un dia ha canviat les activitats de l’aula, per una sessió que combina llengua i art al Centre de Cultura Popular La Violeta.

INESSA ZORECNA, alumna

“Estava pensant que aquesta classe seria més avorrida, i no esperava que fos tan guai.”

A través de l’anàlisi visual de diferents imatges artístiques, es proposa als participants diferents preguntes per crear diàleg, reflexió i intercanvi d’opinions. Així, es fomenta l’ús del català d’una manera distesa.

ANTONI LLEDÓ, professor de filosofia
“No és més que observar les imatges i no dir el que són, sinó dir el que està passant. La pregunta fonamental és què passa en aquesta imatge. S’inventen unes històries, s’inventen un relat, llavors, a partir d’aquí, sorgeix un diàleg entre la gent.”

Aquest mètode es va originar a Nova York, al Museu d’Art Modern, que proposa una altra manera d’explicar les obres d’art. Ara, el Centre de Normalització Lingüística de Gràcia l’ha adaptat a l’aprenentatge de la llengua i vincula l’activitat al barri i als veïns.

MONTSERRAT FREIXENET, delegació Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi del CNL de Barcelona
“Barregem alumnes i gent del districte per així fer un grup més extens que el que és pròpiament una classe pròpiament dita, i els alumnes també se senten més relaxats, perquè no tenen la professora que els està mirant que parlen una llengua i està pendent de la correcció.”

Del MoMA a La Violeta de Gràcia. Aquesta altra mirada a l’art complementa les classes de català a través del diàleg i les argumentacions. La propera, serà l’11 de desembre.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.