El Centre Cívic el Coll-la Bruguera celebra 25 anys

 
00:00
Dimarts, 19 Setembre, 2017

 
Els veïns reclamaven un casal de gent gran, però finalment, les dimensions de l’espai van permetre construir un contenidor de moltes més iniciatives, el Centre Cívic el Coll. D’això en fa 25 anys, quan l’antic edifici de l’editorial Bruguera es va convertir en l’equipament cultural del barri. Aquest espai que havia donat feina a molts veïns del Coll tornava a ser un nexe d’unió.

Xavi Franch, director Centre Cívic el Coll – la Bruguera: “Aquest és un barri petitó, de 7.000 habitants, però té una vida social i cultural molt potent i no d’ara, no, de fa molt de temps, al principi vinculades a la parròquia, van néixer l’orquestra de Musicus, la coral, l’agrupament escolta, l’esplai, vull dir, hi havia molta gent que ja feia coses abans que existís aquest centre cívic i després en existir el que ha fet és multiplicar-ho.”

El centre acull nombroses activitats i des de fa més de 10 anys posa un èmfasi especial en les dedicades a la ciència-ficció i a la sostenibilitat. A més, des de fa temps es treballa per recuperar la història de la Bruguera, una empresa que va marcar aquest barri de muntanya.

Xavi Franch, director Centre Cívic el Coll – la Bruguera: “Recuperar la memòria, la vinculació del barri absoluta amb la Bruguera, també una mica explicar com va canviar aquest barri en funció de què la Bruguera també anés creixent.”

El centre cívic celebra els 25 anys amb una exposició que retrata algunes de les persones que han format part de la vida de l’equipament. A més, també hi haurà un ball especial de gent gran, una mostra de curtmetratges elaborats per gent del barri i un concert dels 25 anys.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.