El casal de barri a l’antic consolat de Dinamarca, encara sense data

 
00:00
Dimecres, 27 Febrer, 2019

 
Tot segueix igual. Aquesta és la sensació dels veïns de Vallcarca i el Coll quan miren l’edifici de l’antic consolat de Dinamarca, que encara no és un equipament. Les últimes notícies són que no hi ha data pel nou casal de barri. El Grup d’Estudis Coll–Vallcarca va impulsar fa sis anys la recuperació d’aquest edifici i, ara, després d’un concurs d’idees i un projecte guanyador de consens, diuen sentir-se enganyats.

Josep Callejón, Grup d’Estudis Coll–Vallcarca : “Estem com al principi, com fa 6 anys, l’edifici cada vegada més malmès.”

Carme Ferrer, Grup d’Estudis Coll–Vallcarca: “Des que es va fer el concurs d’idees que això en comptes d’anar cap endavant, s’ha quedat congelat.”

El problema ha estat, segons el districte de Gràcia, que el projecte guanyador del concurs és més ambiciós que la idea inicial, que només recollia la rehabilitació de l’edifici. Això, ha suposat un increment de més d’1 milió d’euros del pressupost inicial i una modificació de la volumetria.
A més, s’ha ampliat la cessió de l’edifici a 10 anys més, dels 15 ja pactats amb la Diputació de Barcelona, que n’és la propietària. L’Ajuntament assegura que el projecte continua endavant.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “El casal va en marxa, tot i els requisits que establia la idea guanyadora s’han hagut d’incorporar unes passes que no estaven previstes abans del concurs.”

Ara, el nou projecte es portarà a aprovació definitiva al ple de Barcelona. Amb aquest pas superat, ja es podrà continuar amb els tràmits del pla. Tot i això, els veïns demanen que es faci manteniment de l’edifici i un compromís ferm perquè el nou equipament sigui una realitat al més aviat possible.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.