El carrer de Joan Blanques de Dalt no encendrà les llums aquesta Festa Major

 
00:00
Dijous, 25 Juliol, 2013

Són molts records. 37 anys guarnint, cada estiu, el carrer per la Festa Major de Gràcia. Aquest 15 d’agost, però, el carrer de Joan Blanques de Dalt no tirarà la tradicional traca d’inici de festes, ni encendrà la il·luminació tan característica del carrer.

RICARD ESTRUCH, carrer de Joan Blanques de Dalt
“El local era insuportable, no el podíem pagar de cap manera i ja dic, jo sóc dels que sóc un gran defensor del guarnit i el que no vull és que el meu carrer, que hem procurat ser un exemple pel que fa al guarniment, ens haguéssim ara comportat de forma ridícula.”

La inspiració amb cantautors, les formes etèries, les llums i la creació d’un passeig agradable i amable, han estat l’estil propi del carrer. De fet, han estat durant molts anys en les posicions més altes del concurs de guarnits i han creat escola en algunes tècniques.

RICARD ESTRUCH, carrer de Joan Blanques de Dalt

“Que el sostre no sigui només alguna cosa que es posa a dalt, sinó que tingui elements que caiguin i que vagin fent formes, també que el puguis tocar, que puguis tocar el sostre amb les mans i puguis veure de què està fet.”

El carrer de Joan Blanques de Dalt presumeix d’haver aconseguit tenir cert concepte d’harmonia en els decorats. Hi havia algun aspecte, però, que es resistia.

RICARD ESTRUCH, carrer de Joan Blanques de Dalt
“Érem gent gran, gent que cada any que passava ens feia més por pujar a les escales, a les escales a una certa alçada, evidentment, i les entrades sempre han estat el nostre taló d’Aquil·les.”

La decisió final de plegar s’ha pres pels problemes amb el lloguer del local. Però també per la manca de relleu generacional,Com a mínim aquest any. Per això, esperen que noves energies tornin a omplir de vida aquest carrer durant les festes. De moment, aquest any seran 17 els carrers que mantindran l’esperit d’aquesta celebració.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.