El BioBlitzBCN d’enguany estudia la natura del Parc dels Tres Turons

 
00:00
Divendres, 3 Maig, 2019

 
Tot i la pluja, alumnes i científics han sortit a buscar insectes i líquens a l’Aula Ambiental Bosc Turull. Es tracta de la primera activitat del BioBlitzBCN, un esdeveniment col·laboratiu de descoberta de la natura urbana. En aquesta edició l’observació de la biodiversitat és al parc dels Tres Turons i, avui, han començat amb tallers per a les escoles.

Sílvia Julià i Sandra Crespo, alumnes Maristes de Rubí: “Ens han ensenyat cada trampa i com cauen els insectes i com els agafen en alcohol, perquè no es facin malbé i poder mirar-los aquí.”
“Estaven més ampliats i els veies millor i així podies veure com eren i les parts que tenien.”

L’objectiu del BioBlitz és identificar el màxim nombre d’espècies que sigui possible per poder fer un inventari biològic anual.

Dacha Atienza, BioBlitzBCN: “Conèixer els animals, organismes i plantes que viuen amb nosaltres a la ciutat i aquests resultats serveixen per la pròpia ciutat per fer la gestió d’aquests espais verds, si els hem de protegir, si considerem que hi ha espècies que són indicadores o de canvis o de perill.”

Aquestes jornades permeten als ciutadans veure el treball de camp que fan els científics i poder compartir observacions i descobertes. A més, també és una font d’informació pels museus.

Neus Barañas, Museu de Ciències Naturals de Barcelona: “Ens serveix com a font de material per a les col·leccions del museu, perquè tot el que recollim amb els alumnes en aquest cas, en aquestes jornades del BioBlitz queda incorporat a les col·leccions del museu.”

Durant aquest cap de setmana, l’Aula Ambiental Bosc Turull es converteix en el camp base de científics i ciutadans que vulguin descobrir la biodiversitat que ens envolta cada dia.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.