Drum Circle, una orquestra de percussió improvisada

 
00:00
Dissabte, 25 Febrer, 2012

No tenir nocions de música i tocar en una orquestra de percussió ja no és impossible. Una quarantena de persones ho van poder comprovar el passat dissabte durant les dues Drum Circles realitzada a l’espai creatiu NunArt a l’oratori de Sant Felip Neri. El Drum Circle, originari dels Estats Units, consisteix en una rotllana de persones tocant diferents instruments de percussió seguint les instruccions d’un guia, en aquest cas el bateria Santi Carcasona.

Santi Carcasona, músic: "Intento parlar molt poc, intento gesticular molt i intento generar un codi o que es generi un codi i que els participants entenguin i s’entenguin entre ells, busquin aquesta cohesió.”
El drum circle és el nou projecte que Santi Carcasona i Toni Pagès van incorporar la primavera de 2011 a Ertap, un espai de recerca i pedagogia relacionat amb la música. La recent activitat s’adiu amb la voluntat i metodologia d’aquest espai.

Santi Carcasona, músic: "Arrel una mica de com està la societat, tot està molt revolucionat, a la gent li fa una mica de mandra pensar. Va ser per una qüestió pedagògica, la frase aquesta que diu que l’experiència genera pensament i el pensament genera criteris. I si tenim criteri també tenim menys capacitat de ser enganyats.”

Després d’exercicis amb el cos, i de jocs individuals i col•lectius amb els instruments, els participants creen ritmes tots junts. Una activitat que engloba gent de totes les edats, tant músics com gent sense cap mena de coneixement musical.

Montse Barniol, participant: “Pots deixar-te anar molt i participar, ets com molt part integrant de l’espectacle i se’t convida a ser part d’aquest cercle de percussió i en el fons també ets una mica creatiu en aquest resultat final. ”

Joan Carles Capdevila, participant i músic: “Arribes i siguis músic o no et donen l’instrument i toca, bé o malament, és igual. Aquesta conjunció, aquesta energia que es transmet, és molt interessant.”

El proper 21 d’abril Carcasona tornarà a realitzar l’activitat, que tindrà lloc aquesta vegada al claustre de l’oratori.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.