Dies de Nodes i festa de l'art a les galeries

 
00:00
Dissabte, 9 Juny, 2012

El semàfor es posa verd, i el que sembla un grup de vianants normals, resulta ser un grup de dansa contemporània. El passat cap de setmana va tenir lloc una nova edició de Dies de Nodes. Accions al carrer, recitals, tallers, actuacions i portes obertes organitzats per Experimentem amb l’ART, La Caldera, Gràcia Territori Sonor i tragantDansa, les quatre entitats de creació contemporània que conformen Nodes de Gràcia.

Antònia del Río, coordinació Espai EART: “L’objectiu és també fer xarxa en el territori i aplegar recursos perquè som entitats que treballem la creativitat i aquesta és una festa dels Dies de Nodes per obrir les portes i donar a conèixer també les activitats que oferim”.

Dissabte a la tarda, un grup d’estudiants de tragantDansa deixava perplexos als vianants que creuaven pel pas de zebra de Travessera de Gràcia amb Passeig de Sant Joan. Durant una hora, cada vegada que el semàfor donava pas, els artistes realitzaven una coreografia durant els vint segons de verd.

Olga Tragant, directora tragantDansa: “Això ha format part d’una acció, la idea ha estat conjunta a tots els espais de Dies de Nodes, fer una acció en un pas zebra, en un espai de carrer. I la nostra era una mica jugant amb el temps del verd i també amb l’espai concret. Fer unes petites desviacions de la quotidianitat”.

A les vuit de la tarda, el pati de l’Espai EART acollia un recital del Poeta Max Besora, organitzat per Gràcia Territori Sonor. I en la mateixa ubicació els artistes residents d’Experimentem amb Art obrien les portes dels seus tallers. Una d’elles és la Lola Lasurt que el passat 26 de maig va inaugurar una exposició a Terrassa dins el cicle ‘Constel•lacions familiars’.

Lola Lasurt, artista resident Espai EART: “Aquí m’he centrat molt amb el tema de l’àlbum familiar, ja que és pel cicle que és diu ‘Constel•lacions familiars’. I després el que tinc a l’altra paret de l’estudi és un vídeo que estic fent a partir d’una escultura, un monument a Francesc Layret que hi ha a la plaça de Goya a Barcelona. L’estic intentant animar”.

Lluny de ser les úniques activitats culturals del dia, les galeries de Gràcia també estaven de festa. Dissabte romanien obertes fins les 12 de la nit en motiu de la Festa de l’Art a les galeries, en la que participen galeries de tot Catalunya.

Sho bcn fa dos anys i mig que es troba a Gràcia i està especialitzada en art toys, unes col•leccions de ninots de vinil en edicions limitades realitzades per artistes. Aquest és el primer any que participen.

Jaume Paz, galeria Sho bcn: “Per aquesta festa hem portat tres artistes d’aquí de Barcelona, un és el Ciclopep, que actualment té instal•lada aquí una exposició, que ha durat dos mesos, fins a finals de juny. Uns altres són DKillerPanda, que són un estudi d’aquí de Barcelona, il•lustradors, i també toquen el tema d’art toys”.

La galeria Paspartú, en canvi, ja és una habitual de la festa, és el quart any que s’hi sumen i com és habitual van organitzar uns concerts de petit format, enguany a càrrec del violinista Toni Peña i de Metalúdic Baschet Surprise, un col•lectiu de la Universitat de Barcelona que treballa l’escultura sonora.

Elena Jordan, galeria Paspartú: “Una manera d’obrir les galeries al públic perquè la gent pugui gaudir de l’art a tots nivells. Sempre s’organitzen activitats com són concerts, i tota una sèrie d’activitats que Art Catalunya organitza per fer participar a la gent”.

Un any més, la calor arriba a Gràcia acompanyada d’art i creació en tots els estats i per a tots els públics.

Informa: Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.