Diada Diabòlica

 
00:00
Dissabte, 9 Novembre, 2013

 

Foc, diables i tabals van ser els protagonistes dels carrers de la Vila dissabte al vespre.

Tito Alonso, Diabòlica de Gràcia: “Avui és un gran dia, és la diada de la nostra colla. Som la Diabòlica de Gràcia i fem una gran festa, fem correfoc, tabalada, hi haurà concerts, després, a La Fontana de Gràcia i tenim colles convidades també d’arreu de Catalunya”.

La Diabòlica de Gràcia fa més de trenta anys que participa de la cultura popular de la Vila, des de 1982. Com tota colla de diables, tenen un dia en què surten al carrer, la seva diada que normalment es fa per celebrar l’aniversari. Però aquest dia, que ells anomenen Diada Diabòlica, és important sobretot perquè la colla faci pinya i pugui fer el que més els agrada, fer foc.

Tito Alonso, Diabòlica de Gràcia: “Un dia que fem cada any a part de les sortides que tenim, és el nostre dia i fem una gran germanor i ens encanta, cremem, fem molt foc”.

Una altra de les coses que es fan en una jornada de diables com la de dissabte és convidar a altres colles. Com es fa habitualment en la cultura popular, la idea és crear vincles entre colles de diferents indrets i que unes convidin a altres. L’objectiu, passar-ho bé i sortir al carrer a cremar tantes vegades com es pugui.

Curial Nacarino, Diabòlica de Gràcia: “Ens conviden i convidem, és la nostra forma de poder tirar endavant, que sigui més fàcil i poder cremar més”.

En aquesta ocasió, els diables de Can Sant Joan de Montcada i Reixac i els Cabrons i Bruixes de Centelles van ser els encarregats d’acompanyar la Diabòlica en la seva diada. El correfoc va començar a les set de la tarda a la plaça de la Vila i va anar recorrent els carrers on la gent esperava tapada i protegida per a l’ocasió, per poder gaudir d’una jornada de foc i tabals.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.