De solar a hort de disseny

 
00:00
Dilluns, 22 Abril, 2013

Sota el viaducte de Vallcarca hi comencen a créixer enciams, cebes o bròquils. Els responsables en són els alumnes de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny que han donat forma al projecte de l’Hort de les Cases.

Aquest hort no és només per al consum dels productes que es cultiven. És també una iniciativa social i de disseny. L’Hort de les Cases neix a l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, quan els alumnes fan un projecte per recuperar un espai en desús de la ciutat. Ara, el solar ja s’ha transformat.

HORGE PÉREZ, director d’Innovació i Educació de l’IED Barcelona:
“El disseny del segle XXI no és que tu fas el que vols com a dissenyador i ho llences a la societat, sinó que demanes als ciutadans què volen i ens han demanat, per exemple, hem estat fa un mes amb l’associació de veïns i volien un espai per poder utilitzar i per poder seure i estem fent totes unes bancades.”

Un dels projectes és la tanca de l’hort que repesenta les antigues cases del barri.

JORDI SÁNCHEZ, estudiant de Disseny de producte de l’IED Barcelona:
“Simular una mica el paisatge que hi havia aquí, però amb píxels i en comptes de píxels s’utilitzen rajoles en forma més o menys quadrada per simular una imatge del que hi havia abans aquí.”

El cantó social del projecte corre a càrrec del Centre Heura i Llar de Pau. Volen que sigui un hort d’experimentació i aprenentatge i han donat feina a 18 persones sense llar i en risc d’exclusió social.

ADRIÀ GIOL, tècnic de l’hort del Centre Obert Heura i Llar de Pau:
“Saprèn una feina, s’aprèn una activitat, es destensionen molts dels ritmes que tenen aquesta gent, aquests usuaris, són situacions de vida, diguéssim complicades.”

Hi ha hagut una feina conjunta entre les entitats que gestionen l’hort i els estudiants per trobar les necessitats a l’hora de treballar a l’hort. Per això, a més de la zona de bancs que es farà per als veïns de Vallcarca, s’ha construït una caseta d’eines i un compostador

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.