Correfoc infantil i tabalada

 
00:00
Dijous, 22 Agost, 2013

 

La última tarda de Festa Major ha respirat olor de pólvora. El correfoc infantil ha aplegat nens i nenes al carrer d’Asturies amb Torrent del Vidalet equipats per seguir la festa sense preocupacions pel foc ni el soroll. El Pol ha vingut expressament de Mataró per fer allò que més li agrada, ballar al costat dels diables.

Pol Alcalá, participant al correfoc infantil: “Jo m’he vestit amb pantalons llargs i una samarreta sola perquè sinó agafo molta calor. I una capa que no es troba a tot arreu sinó només a Mataró perquè va ser la festa major de mataró i les venien i és única”.

El correfoc ha baixat pel Torrent del Vidalet, ha trencat per Terol, ha seguit per Torrent de l’Olla i ha arribat al carrer Diluvi. El públic i l’expectació han crescut a mesura que el recorregut avançava cap a la plaça de la Vila. Tan els nens com els adults que els acompanyaven han saltat amb la mateixa emoció.

Ramón Aragón, responsable dels Malsons de la Vella de Gràcia “Aquest any hi havia bastanta gent cosa que no és massa normal pels infantils. Però hi havia molta gent. Llàstima que la pirotècnia no era massa correcta, ha fallat molt. La pirotècnia és senzilla. El tro que porten les carretilles és més fluix.”

A la plaça de la Vila les colles s’han aplegat per encendre els últims petards i celebrar el final del itinerari.

Pau Salvador, membre de la colla Vella “Carregues encens i cremes. Quan has cremat i peta tornes enrrere. Carregues un altre cop, després encens i tires. I anem fent així tota l’estona. Menys els que tires a la plaça que carreguem tots alhora, es tira tot a la vegada i fa més lluïment. És el de casa, jo sóc d’aquí i m’agrada el correfoc de Gràcia. Per mi és el millor. Ni més ni menys difícil. Per mi és el més guapo.”

Gaspar Mainés, diable dels Malsons de la Vella de Gràcia “Ha fet molta calor i hem suat però ha sigut molt xulo. Aquest hi havia com més gent i la gent apretava més. Als altres tamé apretava la gent però estaven més al costat dels carrers i no tancaven tant.”

El final del correfoc infantil ha donat pas a la tabalada infernal que ha començat a la mateixa plaça de la Vila. La nit però, continuarà a Gràcia amb el correfoc d’adults que encendrà l’última metxa de la Festa Major.

Informen: Sonia Sánchez i Jaume Macià

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.