Concert de Gràcia Solidària per fer difusió i arribar als joves

 
00:00
Dissabte, 6 Juliol, 2013

 
Gràcia és un barri on hi ha moltes entitats dedicades a la cooperació i la solidaritat. Però tot i que fan diverses activitats de difusió, encara hi ha gent que desconeix la tasca que fan.
És per això que aquest divendres Gràcia Solidària, que engloba diferents entitats de Gràcia, va organitzar un concert. Els diners recaptats seran per finançar els seus projectes.

Frederic Callís, AASARA: “Havíem detectat que hi havia un baix coneixement d’aquestes entitats al barri. Hem intentat fer concerts, fires, tota una sèrie d’actes de divulgació, difusió, i també per buscar recursos i suport pels projectes que arreu del mon estan desenvolupant aquestes entitats”.

Gràcia Solidària és una plataforma que funciona des de fa uns anys i que ara està vivint un moment important. Està formada per 12 entitats ben diverses, que treballen diferents sectors, des de la salut a l’educació, i ho fan a arreu del mon.

Xavier Valdivieso, AjutSI: “Toquen tots els sectors de la cooperació internacional. Són entitats d’ajuda directa, que vol dir que tot el que recullen ho envien al projecte, que pràcticament no tenen infraestructura. Aleshores intentem és donar-nos a conèixer per tenir també el suport del Districte i de les entitats públiques en la mida que sigui possible”.

Després d’un concurs fotogràfic i una fira solidària a la Virreina, Gràcia Solidària ha decidit fer un primer concert, amb l’objectiu sobretot de donar-se a conèixer entre la gent jove, una franja d’edat a la que costa més arribar amb altres tipus d’activitats.
La Fontana va cedir el local per fer el concert. El van organitzar voluntaris de les entitats i els artistes que van actuar ho van fer de manera gratuïta.
El concert el va obrir el grup Al Rescat, format per quatre joves vinculats a l’Esplai l’Estel i a l’entitat Enllaç Solidari. Van tocar música Rock variada amb un to reivindicatiu, des de Versions de Brahms a Kortatu.

Adrià Ramon, Al Rescat: “Normalment fem de voluntaris a l’esplai i a més volíem tocar i vam dir doncs perfecte, i més així ajudant a fer ressò de l’acte”.
Ignasi Galopa, Al Rescat: “Hem intentat portar tota la gent que hem pogut i esperem que els hi agradi molt”.
Més tard van tocar Wiggum i High Connection.

Els assistents, públic jove majoritàriament, van rebre una polsera solidaria amb la compra de l’entrada del concert. Aquesta els servirà per tenir una consumició gratuïta durant les activitats que Gràcia Solidària està preparant per la Festa Major. D’aquesta manera la plataforma vol obsequiar la seva solidaritat i fer-los partícips de la difusió i les activitats de les entitats.

Informa Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.