Compte enrere per l’obertura dels Jardins de Menéndez y Pelayo

 
00:00
Dilluns, 10 Setembre, 2018

 

Pasqual Gámez, veí carrer de Mossèn Batlle: : “El que sí que seria important és assegurar que aquests habitatges que donen a nivell de planta baixa, assegurar que no hi pugui haver cap intrusió per part de ningú. I això seria tan senzill com col·locar unes reixes.”

Sembla que l’obertura dels Jardins de Menéndez y Pelayo, a la travessera de Dalt, ja està a prop. Després de més de quatre anys entre les obres del pàrquing subterrani i la zona enjardinada, l’ajuntament preveu obrir els jardins a començaments d’aquest mes d’octubre.
El final de la reurbanització dels jardins s’ha anat endarrerint. Tot i que les obres a simple vista semblen enllestides, els darrers dies encara s’han estat fent treballs en la vegetació. Ara, però, sembla que l’única cosa que impedeix enretirar les tanques i permetre l’accés al públic són les tasques d’enllumenat de la zona. Segons el consistori els treballs d’Endesa començaran aquest 18 de setembre i un cop finalitzats quedaran oberts els jardins. Una obertura sense festa d’inauguració, tal com han demanat els veïns dels habitatges del carrer de Mossèn Batlle, que viuen a tocar dels jardins i que han quedat descontents amb alguns aspectes i han criticat la gestió de l’ajuntament durant tot el projecte.
Els veïns de Mossèn Batlle, per la proximitat dels jardins als pisos on viuen des de fa trenta-cinc anys, han estat vigilant durant tot el procés de reurbanització dels jardins. El que més preocupava els veïns era la seguretat dels habitatges, en especial dels de la planta baixa que queden al mateix nivell que els jardins. També han proposat millores per tothom qui faci ús de l’espai en general. L’ajuntament ha tingut en compte algunes de les seves propostes però no totes.
Quan falten pocs dies per l’obertura dels jardins els veïns segueixen reclamant: seguretat i intimitat pels habitatges que estan a tocar dels jardins, demanen posar reixes a les gelosies dels safareigs dels pisos i tancar l’accés als jardins a les nits. Precisament un tema que ha estat polèmic durant tot el procés, ja que l’ajuntament no és partidari del tancament d’un espai públic.
Altres peticions que creuen que haurien de tenir resposta abans de l’obertura són: un pany a la porta de sortida d’emergència del pàrquing dels veïns per garantir-ne la seguretat, les filtracions d’aigua del pàrquing, el tancat de la zona infantil que pot ser perillosa perquè fa canto o el canvi d’ubicació duna paperera que està a tocar d’un dels habitatges.
També demanen que col·loquin unes gomes als topalls de les fustes de la zona de petanques, per minimitzar el soroll quan piquen les boles. Precisament les petanques s’estrenaran de manera excepcional aquest 16 de setembre, tot i que els jardins encara estan tancats, perquè ja hi havia una competició programada, abans que canviés la previsió d’obertura dels jardins.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.