Casa Vicens participa a la Festa Major de Gràcia el seu primer estiu oberta al públic

 
00:00
Dimarts, 21 Agost, 2018

 
Una mà de paper gegant presideix els jardins de la Casa Vicens durant aquests dies de Festa Major de Gràcia. L’han feta els artistes del Mercader, amb més de 900 peces diferents sobre una estructura de fusta. Representa la mà de les persones que durant tres anys han estat restaurant la primera casa de Gaudí.

Emili Masferrer, director Casa Vicens: “El que es veu és posant una rajola, la rajola típica i icònica de la casa Vicens, com posem aquesta rajola a la casa. Com que aquesta era la primera Festa Major, era la primera vegada que ens obríem al públic de Gràcia en aquestes dates tan especials, volíem que aquesta versés al voltant de la restauració que s’ha fet.”

Precisament durant les festes també s’han donat a conèixer les rajoles de la Casa Vicens, amb un taller-demostració que s’ha fet en alguns carrers guarnits amb el mestre artesà Manel Diestre. El seu taller es va encarregar de la restauració de les ceràmiques. Les més conegudes són les de flors clavellines que cobreixen la façana.

Manel Diestre, Taller de Ceràmica SOT: “De l’època d’en Gaudí n’hem fabricat aproximadament unes 3.500 i de l’època del 1925, de l’època del Baptista, n’hem fabricat unes 2.500 aproximadament. No obstant això, hi ha bastants més elements ceràmics allà.”

En la mateixa línia d’aquest taller, que s’ha fet fora de la Casa Vicens, la idea és que l’any vinent la primera casa de Gaudí participi amb més activitats d’aquest tipus per integrar-se encara més a la Festa Major de Gràcia.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.